În urmă cu puțin timp, Instituția Prefectului din Buzău, a postat pe pagina de Facebook un anunț, conform căruia orașul Buzău nu are zonă metropolitană și pentru deplasarea în afara localității/ zonei metropolitane este nevoie de legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori de completarea unei declarații pe proprie răspundere.

„Conform prevederilor Legii 351/2001, municipiul Buzău și împrejurimile NU reprezintă zona metropolitană. Prin urmare, buzoienii care domiciliază în altă localitate și se deplasează în Buzău TREBUIE să completeze declarația pe proprie răspundere sau să prezinte, la solicitarea personalului instituțiilor abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator.”

Postarea a provocat un val uriaș de reacții din partea buzoienilor, iar comentariile negative au început să apară.

Oamenii sunt foarte derutați și nemulțumiți, mai ales că pe data de 16.05.2020, pe pagina de Facebook a Prefecturii, a fost publicată o postare care o contrazice pe aceasta de astăzi.

„Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa ?
💬 Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).
Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *