În ultimele luni, cotidianul Opinia prin articole asumate de domnul Călin Bostan atacă frenetic filiala Buzău a partidului Uniunea Salvați România.

I-am contactat de câteva ori și am adus lămuriri dar dezinformările au continuat. Facem acest demers pentru a lămuri public câteva aspecte.

Se încearcă decredibilizarea partidului și distrugerea încrederii cetățenilor în proiectul USR și în candidații noștri și nu putem să mai asistăm pasiv la asta. Urmează alegerile locale și PSD-ul este disperat că nu va mai controla consiliile locale, pe cel județean și că va pierde funcții de primar. Înțelegem îngrijorarea domnului Toma de a pierde alegerile și mai mult, chiar prin accederea consilierilor USR PLUS în Consiliul Local, PSD va pierde majoritatea și controlul asupra banilor publici dar totuși încă sperăm la o campanie curată!

Adăugăm pentru o mai bună înțelegere a fenomenului, sumele încasate doar în luna Aprilie 2020 de către Opinia de la Primăria Buzău. E vorba de două contracte în valoare de 5.040 lei și 17.647 de către SC Info Media House SRL, deținătorul ziarului și al site-uluiwww.opiniabuzau.ro

Despre întâlnirea cu conducerea Pro România nu sunt multe de zis. Dorim să identificăm cele mai bune proiecte pentru Buzău și pentru asta ne asumăm discuții cu societatea civilă dar și cu actorii politici locali. Am fost contactați și invitați la o discutie. Nu s-a semnat niciun document, nu există nicio înțelegere și nici nu va fi. USR va avea candidați și liste comune în cadrul Alianței 2020 alături de PLUS și nici nu se pune problema să nu treacă pragul electoral la nivel de județ și în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat. Nu doar că vom trece pragul dar conform rezultatelor obținute la europarlamentare și la prezidențiale, prin votul și încrederea dumneavoastră vom avea mai mulți consilieri și primari. Alte înțelegeri și protocoale decât cel cu PLUS nu există și sunt simple speculații și calomnii pe care domnul Călin Bostan și trustul Opinia le aduc împotriva USR-ului!

Referitor la unii colegi care au decis să plece din partid, unii dintre ei mergând direct în brațele politice ale PSD-ului, precizăm că listele de candidați în cadrul partidului nostru se stabilesc prin regulamente clare, respectând democrația autentică ce ne caracterizează. Orice membru poate candida și orice membru poate vota. Evident că nu toată lista de candidați este eligibilă. Unii colegi aflați pe locuri neeligibile au preferat să demisioneze iar alții să iși schimbe brusc doctrina și să arunce la gunoi toate principiile pe care le declarau. Nu există pădure fără uscături și ne bucurăm că partidul se curăța de oportuniști. Nu vom renunța la principiile ce au născut acest partid. Fără ele, fără transparență, democrație și meritocrație, rolul nostru în societate nu ar mai exista.

În această săptămână finalizăm listele de candidați și procedura de validare a candidaților Alianței USR PLUS la funcțiile de primar al mun. Buzău, Râmnicu Sărat și președinte de Consiliu Județean. Vom organiza o conferință de presă pe care o vom anunța public. Vă mulțumim pentru susținere și pentru încrederea acordată!

Test asumat de USR Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *