„Domnule, ne pică-n cap tencuială și zidărie! Să-l repare odată cineva! Nu mai zicem și de miros…”- era sesizarea unui buzoian, transmisă în urmă cu 3 luni.

Sunt 10-20 de ani de când buzoienii (tot) reclamă problemele din pasajul subteran de la gara CFR.

Veste bună pentru buzoienii care merg cu trenul, dar mai ales pentru cei din cartierul Mihai Viteazul.

După mai multe sesizări, CFR și Primăria Buzău au ajuns la un consens, iar pasajul subteran din zona Gării a intrat deja în ample lucrări de reabilitare.

Reporterul stiridinsursebuzau.ro a trecut azi prin pasajul subteran de de la Gară, dintr-o parte în alta.

Muncitorii de la Urbis au terminat de scos molozul și mizeria de dinăuntru, iar acum lucrarea a fost preluată de o firmă de la Urziceni. Aceștia vor face hidroizolația, vor tencui și monta apoi gresia și faianța. O altă firmă va lucra la sistemul de iluminat și la montarea camerelor de supraveghere.

Primarul Toma a fixat ca termen de finalizare a lucrării „luna iunie, așa e pe hârtie, dar eu sper că în practică se va termina mai devreme, în mai”.

Deși pasajul este al CFR-ului, Primăria Buzău l-a obținut în concesiune și în acest fel, va putea fi reparat și întreținut. Constantin Toma a emis un ordin de începere a lucrării de reparație, care se va face din banii municipalității.

Pentru că are o rudă șef la Regionala CFR Galați, Toma a obținut și modernizarea peroanelor din gara CFR Buzău. Pare ciudat, dar uneori așa se rezolvă lucrurile în România.

Municipalitatea a dorit mai demult să reabiliteze pasajul de la gară, dar a fost împedicată din punct de vedere legal întrucât pasajul aparține CFR.

Deci dacă se vrea, se poate!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *