Şcoala online în ţara offline

Elevii din România vor încheia acest an şcolar pe internet, au anunţat preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Măsura vine să protejeze populația României de răspândirea coronavirusului, dar nu ține seama de realitatea prezentă mai ales în mediul rural: un sfert din gospodăriile din România nu au acces la internet, iar în multe sate semnalul de telefonie este slab sau inexistent. Aceste detalii par să fie ignorate de politicieni, care mimează competența și ne asigură că actul educațional se derulează în condiții bune. Departe de promisiunile și de asigurările lor, tot mai mulți copii din medii vulnerabile pierd contactul cu școala, riscând să migreze către statisticile abandonului școlar.

În aceste zile când elevii au mare nevoie de un laptop sau un smartphone, o tânăra de 30 de ani, aleasă deputat de Buzău în decembrie 2016, a decis să își doneze propriul laptop unui elev de clasa a 8-a sau a 12-a, fără posibilități materiale, care are rezultate bune la școală .

Ionela Dobrică, deputat PSD.

,,Facem o faptă bună împreună? Vreau să îmi donez laptopul. M-a ajutat de foarte multe ori de-a lungul timpului, iar acum a venit momentul să îi fie de ajutor cuiva care are mai multă nevoie de el decât mine.
De aceea vă rog să îmi transmiteți în mesaj privat dacă știți elevi de clasa a 8-a sau a 12-a, fără posibilități materiale, care au rezultate bune la școală și care au nevoie de un laptop pentru a studia, mai ales în această perioadă. Știu că vor exista multe situații de acest gen pe care nu le rezolvăm cu un singur laptop, de aceea vă invit alături de mine dacă și voi aveti un laptop, o tabletă sau un PC funcțional pe care vreți să îl donați, pentru că vă asigur că vom găsi elevi pe care să îi ajutăm.
Vă garantez confidențialitatea conversațiilor noastre și a identității celor pe care îi ajutăm pentru că eu cred că faptele bune se fac în liniște. Aștept mesajele voastre!
 🙂– a scris pe facebook, Ionela Dorbrică.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *