Povestea staţiunii Sărata Monteoru începe la sfârşitul secolului XIX, atunci când un boier de origine greacă a cumpărat terenuri în zona în care se află acum staţiunea, pentru a exploata zăcămintele de petrol. Aici veneau foarte multe persoane și era renumită, dar astăzi, turismul în Sărata Monteoru este susţinut în principal de cele două baze de tratament – una de stat şi una privată – ambele având contract cu Casa de Pensii. Mai exact, marea majoritate a vizitatorilor sunt vârstnicii, care vin pentru a-și trata afecțiunile. În weekend, în perioada verii, mai vezi plimbându-se tineri, atrași de piscinele și terasele deschise de privați, în rest totul e mort.

În anul 2016 a fost deschis „PARCUL DE AVENTURĂ ESCPADA”, aflat în administrarea A.D.I. Proiectul a costat peste 420.000 lei, iar cea mai mare parte a banilor au venit de la Consiliul Județean, Primăria Merei contribuind cu 2% din costurile totale aferente proiectului. Accesul se face contra cost!

Printr-o hotarâre de guvern adoptată în 2016, localității Sărata Monteoru i s-a recunoscut oficial statutul de stațiune balneoclimaterică, ceea ce permitea accesarea mai multor categorii de fonduri.

În 2019 se anunța că a fost aprobată tema de proiectare și inițierea procedurii de achiziție a documentației tehnico-economice, pentru PARCUL BALNEAR. Proiectul trebuia să fie construit pe o suprafață de 10,52 hectare, la o distanță de aproximativ 250 de metri de Mina de Petrol, prin finanțarea Consiliului Județean. Suntem aproape la sfârșitul anului 2020, iar în zonă nu s-a făcut absolut nimic!

Oamenii își riscă sănătatea consumând apă din IZVORUL Nr. 6!

Se considera că pe acolo curge apă minerală pentru cură internă (boli de stomac). Recomandări terapeutice: ulcer gastric şi duodenal, gastrite, duodenite, dismicrobism intestinal, litiază biliară, enterocolite, pancreatite, indigestii acute.
CONFORM BULETINULUI DE ANALIZĂ NR.799/14.08.2019, apa NU ESTE POTABILĂ!

Afișul s-a deteriorat, nu a mai interesat pe nimeni înlocuirea lui, deci oamenii consumă apa și se pot imbolnăvi, fără să știe de unde!

Imaginea oferită de pârâul care trece prin centrul stațiunii

Localnicii au semnalat în anul 2018 că apa pârâului Sărata are un miros fetid și o culoare închisă, iar peștii începuse să moară. Atunci s-a dispus deplasarea unei echipe pentru verificări și cam atât. Oamenii se plâng că sunt evacuate apele uzate din diverse hoteluri și pensiuni, iar prin imaginile atașate, puteți vedea și dumneavoastră ce aspect prezintă albia pârâului.

Cade dealul pe mașini

În zona cunoscută de localnici de „La prag”, la doar câțiva metri de intrarea în Sărata Monteoru, peretele de beton care susține pământul să nu se prăbușească pe carosabil, deja a cedat, de foarte mult timp. Mașinile pot fi avariate, iar oamenii pot fi răniți în orice clipă! Nimeni nu face nimic!

Trăgând linie, fără o analiză amănunțită, în Sărata Monteoru au fost atrase 0 FONDURI EUROPENE, canalizare nu există, oamenii se pot îmbolnavi și își riscă viața din cauza incompetenței autorităților, dar s-a investit în concerte și „artifice”.

Dacă vă intrebați din ce motiv stațiunea Sărata Monteoru , cândva comparată cu renumita staţiune cehă Karlovy Vary, a ajuns aproape o ruină, vă invităm să vizionați materialul video de mai jos, pentru a vă lămuri cine „cârmuiește” localitatea.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
2 thoughts on “Imagini incredibile! Cine se aseamănă se adună! Vezi de cine este condusă Sărata Monteoru, o stațiune distrusă de incompetență”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *