După dezvăluirile recente făcute de Ziarul Puterea, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a ordonat efectuarea unui control detaliat la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău. Aceste dezvăluiri explozive au adus în atenția publicului acuzații grave de abuz și hărțuire comise de șeful IPJ Buzău, comisarul șef de poliție Laurențiu Pantazi, împotriva unei polițiste din cadrul aceleiași instituții.

Polițista a fost amenințată cu abuzuri de către șeful IPJ și a depus plângeri formale împotriva acestuia, acuzând hărțuire și presiuni în ceea ce privește transferul său la o altă unitate a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Cu toate acestea, comisarul șef Pantazi ar fi refuzat transferul pe motive subiective, în ciuda acordului unității primitoare.

Tensiunile între polițistă și conducerea IPJ Buzău au început în 2016, când aceasta a acceptat o mutare temporară la cererea șefului Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, comisar șef de poliție Elena Preda. Ulterior, ea a refuzat o mutare permanentă la Serviciul Cabinet – Compartimentul Relații cu Publicul și a cerut să rămână în cadrul Serviciului Cazier Judiciar. Conducerea IPJ Buzău ar fi exercitat presiuni pentru a o face să accepte mutarea.

Această sesizare dezvăluie, de asemenea, presiuni similare exercitate asupra altor angajați din cadrul IPJ Buzău, precum agentul șef adjunct Andreea C*****, deși în cazul acesteia nu s-au înregistrat la fel de multe presiuni.

Mai mult, documentele obținute dezvăluie și schimbări aparent nefondate ale funcțiilor și birourilor din cadrul IPJ Buzău, inclusiv mutarea Biroului Siguranța Școlară în spații mult mai mici, ceea ce a generat tensiuni suplimentare în rândul personalului.

Un aspect neobișnuit în această afacere este coincidența dintre transmiterea sesizării către IPJ Buzău și apariția informațiilor false despre viața personală a polițistei în cadrul inspectoratului.

Cu toate că Inspectoratul General al Poliției Române a transmis sesizarea pentru soluționare către IPJ Buzău, nu s-a înregistrat niciun progres semnificativ în rezolvarea situației. În schimb, polițista care a făcut publice aceste nereguli a fost trimisă la Compartimentul de Psihologie din cadrul inspectoratului și a fost chemată la activități de asistență psihologică.

Pe unde s-a plimbat sesizarea: MAI – IGPR – IPJ BUZĂU

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii

Această dezvăluire vine într-un context în care există și acuzații privind presupusa implicare a șefului IPJ Buzău, comisarul Laurențiu Pantazi, într-o rețea de colaborare cu persoane implicate în lumea interlopă. Documentele obținute de la Direcția Generală Anticorupție Buzău arată că Pantazi ar fi fost implicat în convorbiri telefonice cu un cunoscut interlop, Feraru Florian, cunoscut sub numele de „Costel Feraru”. În aceste discuții, Feraru a cerut sprijinul șefului IPJ pentru a evita expunerea publică a unei presupuse reglări de conturi între grupări interlope din București și Buzău.

Vezi mai jos discuția dintre șeful IPJ și interlopul Costel Ferau

Feraru Florian: Să trăiască șefu’!

Pantazi Virgil Laurențiu: Salut, Costele!

(N.r.: Semne că cei doi se cunoșteau de foarte mult timp și aveau deja o legătură de prietenie)

Pantazi Virgil Laurențiu: Știu, știu, niște bodyguarzi, niște pizda mă-sii

Feraru Florian: Și acum, nu știu, ăștia vor să meargă la OTV, dar dacă merge la OTV o dă în voi

Pantazi Virgil Laurențiu: În noi, de ce să dea în noi?

Feraru Florian: Păi unul dintre ei îi fină-su’ lu’ BOȘCODEALĂ. Că aseară au fost mascații acolo, dar n-au oprit pe nimeni.

Pantazi Virgil Laurențiu: Îți trimit un băiat, pă … văd eu pă care, pă … TUDORE ALEXANDRU că-i tovarăș cu ei și …

Feraru Florian: Trimite pă cine crezi tu de cuviință, atunci și … eu de asta te-am sunat ca să procedezi cum crezi tu că-i mai bine …

Pantazi Virgil Laurențiu: E în regulă atunci! Eu am înțeles! Mă așteptam să se facă treaba asta! Nu știu ce șanse aveți voi prin București acum, na, nu știu cine sunt ăia și ai cui sunt!

Mai mult decât atât, Pantazi ar fi primit recompense materiale pentru serviciile sale, printre care și un ceas de aur. Acuzațiile îl vizează pe Pantazi într-un interval de timp cuprins între 2017 și 2019, perioadă în care ar fi acceptat bunuri și recompense financiare de la indivizi aflați în vizorul anchetelor penale. Se susține, în plângerile penale, că aceste favoruri ar fi influențat modul în care își îndeplinea atribuțiile de serviciu, afectând corectitudinea informațiilor furnizate și generând emiterea de documente false.

Surse judiciare au confirmat că procurorii Departamentului Național Anticorupție (DNA) investighează acuzațiile aduse șefului IPJ Buzău și au identificat mărturii și înregistrări care susțin aceasta. În ciuda dezvăluirilor, Costel Feraru neagă acuzațiile de dare de mită și susține că întâlnirile cu Pantazi au fost pur informative și lipsite de conținut ilegal.

Dosarul a fost inițial înregistrat în 2020 la DNA Ploiești, însă în octombrie 2022, procurorul șef al DNA a decis să disjungă dosarul și să-l aducă la sediul central al instituției, dată la care investigațiile și probele au fost consolidate.

Rămâne de văzut dacă șeful IPJ Buzău se va grăbi să iasă la pensie sau dacă dl. Bogdan Despescu, tot de la Buzău, fiind chiar fostul adjunct al lui Pantazi, îl va determina pe șeful IPJ Buzău să-și dea demisia pentru faptele comise.

Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Generală Anticorupție și DNA au intrat în investigație pentru a clarifica aceste acuzații grave și pentru a stabili eventualele consecințe legale. Situația continuă să se dezvolte, iar opinia publică este cu ochii pe acest caz, așteptând rezultatele anchetelor în curs.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *