Pompierii chemați să intervină la un incendiu de vegetație uscată în județul Dâmbovița au salvat un iepuraș speriat de flăcări și ud de la apa folosită de militari pentru a lichida incendiul. 

Impresionat de puiul de animal care nu s-a speriat când  afost scos din calea flăcărilor, unul dintre pompieri a decis să îl adopte. 

„Iepure salvat de Purice.
Poate fi un titlu de fabulă. Este, totuși, o situație reală.
Ieri seară, 25 martie a.c., pompierii de la Detașamentul Târgoviște au intervenit, ca urmare a unui apel de urgență, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Răzvad, sat Gorgota.
În timp ce acționau pentru stingerea focului, un pompier a văzut un iepuraș (pui), ud de la apa pompierilor care l-a salvat de focul care-l înconjura. Era împietrit de frică și nu a fugit atunci când a fost luat de către colegul nostru, Albert Purice.
După ce flăcările au fost stinse, iepurașul a fost adoptat de un coleg. Fiind așa mic nu putea supraviețui singur în mediul în care a fost găsit.
Este momentul acela în care te bucuri că efortul tau a salvat o viață.
Astăzi, poate au fost mai multe și nu ne dorim altceva decât să înceteze această iresponsabilitate a unora dintre concetățenii noștri.
Din cauza vitezei cu care se propagă acest tip de arderi, multe animale pier nevinovate“ – au precizat reprezentanții IGSU.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *