Iată proiectele candidatului ADER la Primărie și CLM, Marius Vlasceanu

1 .Un proiect serios pe care îl am pentru comunitatea buzoiana,în calitate de candidat pentru funcția de primar sau consilier local,dar mai ales de cetatean al acestei urbe este acela al modernizării cartierelor mărginașe. Municipiul Buzău este printre multele orașe din țară,in care cartierele de la periferie sunt lăsate de izbeliște.Edilii folosesc surse proprii de la buget sau fonduri europene pe alocuri,pentru modernizarea centrului unde se aloca sume exorbitante,iar de periferii își mai aduc aminte doar la alegeri,nicidecum în timpul mandatului.Nu e este corect așa ceva. Tocmai de aceea,dacă buzoienii vor considera că trebuie să îi reprezint în Primărie sau Consiliul local,personal mă voi zbate pentru modernizarea cartierelor mărginașe,care au trotuare,străzi, pline de gropi,parcuri pentru copii dezafectate,cate si mai cate,aspect deplorabil si inacceptabil pentru 2020. Locuiesc în cartierul micro 14 și știu ceea ce spun.Daca sunteti mulțumiți de situația actuală,în care urbea se modernizeaza preferențial si clientelar,atunci promit sa tac.

2..Un proiect special gândit de mine pentru municipiul Buzău,este cel al construcției de locuințe sociale pentru tinerii cu venituri mici. În municipiu dar si in judet,exista tineri proveniți din familii cu venituri mici,ei înșiși angajați în mediul privat pe salarii mizere,minimum pe economie,care au si familii,copii,soții casnice si care au mare nevoie de o casă a lor,cu o chirie modică sau de ce nu, să aibă posibilitatea să achiziționeze casa pe o perioadă de 30 de ani. Este drept,acest proiect exista deja implementat în municipiu de fosta si mai ales actuala administrație,insa tinerii despre care vorbesc,sunt de fapt,persoane angajate prin primării,acoliți prin partidul aflat la Putere,oameni de bază ai sistemului si care plătesc chirii modice pentru apartamente ANL destul de generoase.Sper ca cei vizați să se abțină de la comentarii neavenite,știu extrem de bine situatia. Mentionez că prin această postare exprim un fapt real,nicidecum nu lezez pe cineva.Nu sunt adeptul mizeriilor,vreau doar dreptate! În ceea ce privește proiectul,,Locuințe pentru tineri cu venituri mici,,deja mi-am schițat desene,idei generale,tehnice,pe care le voi prezenta in momentul in care voi fi ales că Primar sau Consilier municipal în prima ședință de Consiliu.

3..Un al treilea proiect prezentat de mine până acum pentru municipalitate,este unul extrem de important si anume accesarea de fonduri guvernamentale sau europene pentru modernizarea urbei. Prin aceste fonduri,putem construi străzi smart așa cum sunt și în Cluj(unde îți poți încărca bateria mașinii electrice, luminatoare pe senzori si alte chestiuni interesante) parcări supraterane,stații moderne de autobuz, dar mai întâi de toate modernizarea cartierelor mărginașe despre care v-am mai vorbit. Se pot face multe numai să vrei ca primar sau consilier.Atragerea de fonduri europene nu este atractivă pentru majoritatea dintre edilii din România fiindcă aici nu ai cum sa furi din banul european,esti monitorizat pas cu pas) Eu vreau să accesez fonduri europene, mă gândesc în primul rând la bunăstarea comună,dar si la eficacitatea proiectelor întreprinse.Sunt adeptul lucrărilor de calitate,dar la preturi acceptabile.Nu admit inginerii financiare!

4..Activitatea,dotarea si profesionalizarea Poliției Locale se află pe viitoarea mea agenda ca Primar sau Consilier local. Sub nicio forma nu mă gândesc să dau oameni afară precum a procedat actualul edil, ci voi incerca sa ii coordonez mai bine.Cand au fost dați afară din sistem politistii locali,am fost prima voce publica fără putere decizionala însă,care a sărit în apărarea acestora.Nu e corect să dai afara oameni pe care îi poți pune să muncească eficace si ții pe altii lângă tine,care efectiv nu fac nimic,plimba toata ziua niste hartii. In genere,consider că aparatul administrativ supraîncărcat,trebuie redus,oameni pusi pe pile si relatii,nu neapărat polițiști locali. Totusi,susțin cu tărie că este mare nevoie prin oras si patrule de noapte mai multe.Sa nu uitam ca sunt cartiere precum micro 14, Dorobanți, Brosteni,unde tineretul si nu numai petrec pe străzi în timpul nopții și perturbă ordinea si linistea publica.

5.Realizarea Centurii de Est a Buzăului care ar permite fluidizarea traficului pe bulevardul Unirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *