Pielea este supusă zilnic la mulți factori de stres cum ar fi: poluarea, soarele, alimentația nesănătoasă, fumatul sau alcoolul. Toate aceste obiceiuri zilnice sau factori externi îți agreseaza pielea în cele mai nebănuite moduri. Cu ajutorul tehnologiei au fost dezvoltate mai multe produse care să protejeze pielea și care sunt concepute special să diminueze pagubele provocate de acești agresori. Rutina zilnică de îngrijire a feței trebuie să cuprindă anumiți pași esențiali pentru o piele sănătoasă. Dacă vrei să vezi care sunt cele mai importante 3 sfaturi de îngrijire a tenului, citește în continuare acest articol.

Iată 3 pași importanți în rutina ta

Curățarea tenului

Primul pas cu care îți poți începe rutina de îngrijire este curățarea tenului, iar dacă obișnuiești să te machiezi este important ca în fiecare seară să te demachiezi corect. Pentru a curăța corect tenul ai nevoie de o dubla curățare, asta înseamnă că trebuie să folosești două produse de curățare a tenului. Poți folosi înainte de a intra în duș o discheta demachiantă pe care să aplici apa micelara sau lapte demachiant, în funcție de cât de sensibil ai tenul iar în timpul dușului poți folosi un gel spumant dedicat tenului tău, astfel rutina de curățare pentru noapte este completă. Pentru dimineață nu este necesar să folosești tot timpul un produs de curățare, ci poți îndepărta doar cu apă excesul de sebum de pe fața ta.

Hidratarea

Pasul doi în rutina zilnică de îngrijire este hidratarea. Acesta este esențial, mai ales că, după curățarea tenului, o mare parte din bariera pielii este distrusă. Poți alege să folosești creme și serum hidratante pentru ochi și pentru față, dar este necesar ca acestea să fie potrivite pentru tipul tău de ten. Pentru a afla ce tip de ten ai,  așteaptă după ce ți-ai curățat fața, 1-2 ore. Dacă fața ta este uleioasă în anumite zone, dar uscată în altele, înseamnă că tenul tău este mixt, dacă tenul este complet uleios înseamnă că ai tenul gras, iar dacă fața nu este uleioasa, înseamnă că ai tenul uscat. Orice tip de ten are nevoie de hidratare, iar mai multe produse găsești în magazinul Prova.ro, cunoscut pentru produsele naturale, blânde cu pielea ta.

Protecția solară

Fie că dorești sau nu să mai adaugi și alți pași în rutina ta, ultimul trebuie să fie protecția solară. Soarele este cel mai mare dușman al pielii, deoarece acesta facilitează îmbătrânirea celulelor. Poate că acum îți dorești o piele bronzată și frumoasă, însă trebuie să știi că principala cauză pentru îmbătrânirea pielii, accentuarea ridurilor, acnee, puncte negre sau pete este expunerea la soare fără protecție solară. Protejează-ți pielea chiar și sub machiaj, nu doar atunci când te expui în lumina directă a soarelui. Vei observa că în timp problemele pielii tale se vor diminua.

Există mulți pași pe care îi poți adauga în rutina ta, însă dacă vrei să te limitezi la minimul de pași atunci reține că ordinea corectă este următoarea: curățare, hidratare, protecție solară. Află care este tipul tău de ten și alege produsele dedicate acestuia. Este important ca hidratarea să fie făcută imediat după ce fața a fost curățată, atunci când pori sunt deschiși. Nu uita că și tenul gras are nevoie de hidratare și că serumul sau cremele de ochi ajută la o fixare mai bună a machiajului.

Sursă foto: Pexels.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *