În ziua de 12 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliție Beceni au acţionat pentru controlul şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind transportul de material lemnos.

Astfel, pe DJ 203K, în Mînzălești, a fost depistat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Scorțoasa, care transporta cu o autoutilitară aproximativ 2 mc de material lemnos fag și brad.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că transportatorul nu deținea aviz de însoţire.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, fiind luată şi măsura complementară a confiscării lemului, care a fost predată reprezentanților silvici.

În aceeași zi, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiști din cadrul Secției  de poliție rurală Berca, au depistat în flagrant un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitatea Scorțoasa, la scurt timp după ce ar fi tăiat fără drept arbori din specia salcâm, carpen, moșdrean, nuc și frasin de pe o suprafață de pădure, situată pe raza localității Scorțoasa.

Din cercetări a reieșit faptul că, bănuitul ar fi tăiat cu un motofierăstrău 21 de arbori, fără ca aceștia să prezinte amprenta dispozitivului special de marcat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, cercetările fiind continuate de către polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *