Ludovic Orban a vorbit duminică seara despre prelungirea stării de alertă. Premierul a declarat că Hotărârea de Guvern va fi elaborată luni sau marți, iar starea de alertă se va prelungi cu 30 de zile.

„Dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, înseamnă că nu va mai fi stare de alertă. Autorităţile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor. Asta se va întâmpla. Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban, conform Agerpres.

Șeful executivului a mai explicat că vor rămâne restricționate activitățile desfășurate în spații închise, cu un număr mare de persoane și o durată mare de timp petrecută. Din această categorie fac parte slujbele religioase, spectacolele și alte manifestări în spații închise și locurile din interiorul restaurantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *