La data 09 iunie a.c., în timp ce se aflau în patrulare pe raza municipiului Buzău, poliţiştii de siguranţă publică au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat se deplasează pe o stradă din zonă şi transportă două biciclete.
Imediat după primirea sesizării echipajul de poliţie a depistat tânărul în cauză stabilind că este vorba despre un buzoian de 25 de ani, care nu a putut oferi date certe in legatură cu provenienţa bicicletelor găsite asupra sa.

Din cercetări a reieşit că bărbatul, cunoscut în zonă ca un mare consumator de prenadez și alte substanțe halucinogene, ar fi pătruns într-un bloc din cartierul Micro 14, de unde a sustras două biciclete cu toate că acestea erau asigurate cu sistem cablu antifurt.
Prejudicul, estimat la 1000 de lei a fost recuperat în totalitate şi restituit păgubiţilor, iar tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

„Mă întreb cum de a reușit să ia acest băiat două biciclete, el abia se duce pe picioare. E cunoscut de toată lumea, umblă aiurea pe străzi și trage dintr-o pungă de prenadez. Să facă ceva cu el că e imprevizibil. A intrat peste oameni în magazin, a făcut circ în fața liceului de aici, ferească Dumnezeu de alte nenorociri”, ne-a afirmat un locuitor din cartier.

Poliţiştii atenţionează buzoienii că prin lăsarea nesupravegheată a bicicletei, hoţii „sunt invitaţi” să treacă la actul infracţional.
Depozitarea bicicletei într-o zonă monitorizată și asigurarea corectă a vehiculului creează probleme hoţilor. Hoţul este fie împiedicat să folosească anumite componente ale bicicletei, fie se vede chiar nevoit să renunţe la comiterea infracţiunii, pentru că se expune la riscuri prea mari.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *