Se propunea prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern de astăzi că urmează să fie adoptată hotărârea privind prelungirea stării de urgență.

 „Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Bisericile nu au fost închise, cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul. Decizia este aceea de a permite oficierea slujbelor și în interior, fiind de dimensiuni variabile, va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a subliniat Orban.

Acesta a mai vorbit despre reluarea activității economice în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri; se va relua activitatea sălilor de fitness și aerobic în condițiile stricte; se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *