Guvernul a modificat, miercuri, hotărârea privind starea de alertă și a introdus noi măsuri în ceea ce privește regulile de distanțare fizică și protecție sanitară. Printre altele, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber.

„A fost propusă și adoptată o hotărâre de guvern pentru modificarea HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în ceea ce privește regulile de distanțare fizică și protecție sanitară. Este permisă organizarea și desfășurarea de traininguri și work-shopuri cu un număr de participanți de maxim 20 de persoane”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

El a mai precizat că au fost reglementate activitățile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică și apărare, cu participarea a maximum 200 de persoane și pentru desfășurarea evenimentelor organizate de corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanțare fizică cu asigurarea unui spațiu de patru metri pentru fiecare participant.

Vor rămâne închise:

  • locurile de joacă din parcuri;
  • restaurantele interioare;
  • piscinele interioare;
  • cinematografele și sălile de spectacole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *