Gunoiul ne costă mai mult la Buzău

Creșterea salariului minim a dus la majorarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare. În ședința ordinară din 28 iunie, consilierii municipali au aprobat proiectul de modificare a tarifelor pentru serviciul public de salubrizare. Astfel, tariful către populație a crescut cu 1,35 lei și există posibilitatea ca acesta să mai crească și de la 1 ianuarie 2025.

Motivul principal al acestei majorări este creșterea salariului minim, care a urcat de la 3.300 lei la 3.700 lei, înregistrând o creștere de 12%. În contrast, tarifele pentru salubrizare au crescut cu doar 4,5%, echivalentul a 1,35 lei cu TVA inclus.

Prețuri majorate în ședința de Consiliu Local Municipal

În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal (CLM), societatea de salubrizare a primit și laude, un fapt rar întâlnit. Cu toate acestea, directorul companiei a fost întrebat dacă majorarea tarifelor nu ar fi putut fi acoperită din profitul firmei. Răspunsul acestuia a subliniat necesitatea ajustării tarifelor în funcție de costurile salariale pentru a menține un serviciu de calitate.

Infrastructura de salubrizare a municipiului este asigurată de firmă în colaborare cu Primăria. Tot ce mai rămâne este ca cetățenii să-și facă datoria și să selecteze deșeurile din gospodărie pentru a elimina plata penalităților la Fondul de Mediu.

Astfel, în contextul economic actual, ajustarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare este o măsură necesară pentru a acoperi costurile operaționale crescute datorate majorării salariului minim.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *