Poluarea râului Câlmățui din 2021, despre care a scris Bursa.ro:

În localitatea Albești din comuna Smeeni pârâul Negrasca s-a făcut alb ca laptele, apele contaminate ajungând apoi în râul Călmățui. Vinovată, S.C Greentech S.A., a primit o amendă. Prefectura Buzău a emis un comunicat la acea vreme:

La iniţiativa Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a discutat importanţa găsirii unei soluţii pentru oprirea poluării râului Călmăţui de către S.C. Greentech S.A. În urmă întâlnirii a fost votată în unanimitate hotărârea nr. 127 care stabileşte necesitatea executării lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă aferente obiectivului – Staţie de pompare şi colector ape uzate epurate de la Greentech S.A., punct de lucru Frasinu, comuna Ţinteşti, la reţeaua de canalizare a municipiului Buzău, respectiv bulevardul Industriei, în scopul prevenirii riscului poluării râului Călmăţui, cu ape deversate de S.C. Greentech S.A., ape ce pot depăşi indicatorii de calitate peste limitele maxime admise stabilite de autorităţile competente. Aceste lucrări de intervenţie, presupun emiterea în regim de maximă urgenţă a autorizaţiei de construire pentru acest obiectiv cu menţiunea că documentaţia necesară obţinerii avizelor va fi depusă sau completată de către SC Greentech S.A până la finalizarea proiectului.

Asta înseamnă că până la acel moment Greentech deversa apele uzate în râul Călmățui, iar după ce poluarea a fost sesizată, apele uzate au ajuns în rețeaua de canalizare a municipiului Buzău. Cu ceva întârziere, pentru că nu se putea realiza imediat conectarea la rețeaua de canalizare.

Două incendii de amploare la Green WEEE din Buzău, conform Bursa.ro:

Pe 19 ianuarie 2021 a izbucnit un incendiu la un depozit de carcase de frigidere de pe șoseaua Pogonele, întinse pe apoapre 6000 mp. Au fost afectate 300 de tone de materiale, iar intervenția pompierilor a durat mai mult de 28 de ore. S-au constatat poluări ale aerului în zona afectată de către laboratorul din cadrul A.P.M Prahova. Garda de Mediu a aplicat o amendă.

În vara anului 2020 alte 300 de tone de deșeuri de la Green WEEE au ars, ca urmare a unui scurtcircuit la bateriile aflate în depozit, în vederea reciclării. Și atunci au fost amendați de Garda de Mediu cu 15000 de lei.

Un alt incendiu major a avut loc și în iunie 2022, la o societate care nu aparține de grupul GREEN. Atunci locuitorii din cartierul Mihai Viteazu au stat zile întregi sub un fum gros, conform buzoienii.ro.

Grupul Green a construit de curând, pe propria cheltuială, un mini parc, „Grădina Drăgaica”, în zona de sud a orașului.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *