În continuarea cercetarilor privind savârsirea infractiunilor de furt calificat si tentativa la furt calificat, vineri, 12 august a.c., politistii de investigatii criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, în colaborare cu politistii de la Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, au depistat alti doi banuiti ca ar fi participat la savârsirea faptelor.

În urma investigatiilor si a probatoriului administrat de politistii de investigatii criminale din Buzau, pe numele celor doi barbati au fost emise mandate de aducere.

Barbatii, în vârsta de 37 si 51 de ani, ambii din Iasi, au fost depistati la punctul de trecere al frontierei Petea, din Satu Mare, în timp ce încercau sa paraseasca teritoriul țarii.

Cei doi au fost condusi la politie pentru audieri.
Sâmbata, 13 august a.c., în baza mandatelor emise de Judecatoria Buzau, politistii au efectuat 6 perchezitii domiciliare în Iasi, la imobile utilizate de banuiti.


În urma activitatilor investigative, au fost ridicate în vederea cercetarilor mai multe telefoane mobile, 750 de euro, 187 de lei si un recipient cu o substanta alba, pulverulenta, susceptibila a avea efecte psihoactive.
Pe baza de ordonanta, politistii i-au retinut pentru 24 de ore, ulterior instanta dispunând arestarea preventiva a acestora pentru 30 de zile.
Reamintim ca, în data de 9 august a.c., politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Buzau au retinut pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, un alt tânar din Iasi, care ar fi fost implicat în savârsirea acelorasi fapte.

Din cercetari a reiesit ca, în perioada iulie-august a.c., banuitii ar fi patruns prin efractie si ar fi sustras bani si alte bunuri dintr-o locuinta din municipiul Buzau, în valoare totala de 32.000 de lei. De asemenea, ar fi încercat sa sustraga bunuri din alte doua locuinte, provocând pagube estimate la 5000 de lei.

Faptele au fost sesizate politiei de catre partile vatamate, doua femei si un barbat, cu vârste cuprinse între 32 si 68 de ani, toti din municipiul Buzau.
Din investigatii a reiesti ca cei trei barbati ar fi savârsit fapte similare în mai multe judete din tara, urmând a fi documentata întreaga activitate infractionala a acestora.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *