Grindeanu: În toamna acestui an se va circula pe tronsonul patru al autostrăzii A7 de la Focşani la Buzău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni că circulația pe tronsonul patru al autostrăzii A7, de la Focșani la Buzău, va deveni posibilă în toamna acestui an, chiar dacă două dintre loturi au termenul de finalizare stabilit pentru anul 2025.

Conform declarațiilor lui Grindeanu, lucrările la primele două tronsoane de la Ploiești la Buzău se mențin în termenul asumat, iar în octombrie 2024 acestea vor fi date în circulație. Lotul 3, amânat anterior din cauza contestațiilor, va începe lucrările la 1 martie, iar mobilizarea constructorului este considerată foarte bună. Astfel, ministrul a anunțat că, spre sfârșitul acestui an, circulația va fi posibilă pe toate cele patru loturi, chiar înainte de termenul stabilit pentru două dintre acestea în 2025.

„Am convenit cu constructorii ca în momentul în care se termină câte un tronson de la o descărcare la alta, să poată fi utilizat întreg tronsonul, să poată fi dat în circulație. Adică să nu așteptăm întregul lot 4 sau întregul lot 3. Lucrările continuă și în sus, spre Pașcani, și colegii mi-au spus că ritmul este același”, a declarat Grindeanu în timpul vizitei sale la Focșani.

Finalizarea acestui tronson al autostrăzii A7 este considerată deosebit de importantă pentru municipiul Focșani, deoarece va contribui la reducerea traficului în oraș.

Ministrul Transporturilor a subliniat că, odată finalizate lucrările pe tronsonul de la Focșani la Buzău, acesta va fi dat în circulație, în beneficiul întregii zone.

„Lotul 4, această bucată de la Focșani, va fi dată în circulație și știu că va fi de folos pentru întreaga circulație din zonă”, a adăugat Grindeanu.

De asemenea, Grindeanu a menționat că studiile de fezabilitate pentru următoarele tronsoane ale A7, până la Siret, sunt în curs de finalizare, iar licitația pentru tronsonul Pașcani – Suceava va fi scoasă în curând. Ministrul a reiterat că obiectivul său este să extindă rețeaua autostrăzilor până la Siret, subliniind importanța conectivității și infrastructurii rutiere pentru dezvoltarea economică și socială a regiunii.

Autostrada A7, proiectată să lege Ploiești de Siret, va avea o lungime totală de 319 de kilometri, împărțită în patru secțiuni distincte: Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani, Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *