Gheorghe Vlase, acționarul majoritar al scoietății comerciale NOUA GENERAȚIE SRL, a povestit în exclusivitate pentru ziarul nostru, problema iscată ieri, în urma apariției articolului nostru, despre care am scris că societatea comercială nu a achitat CAS-ul angajaților săi.

Patronul restaurantului de pe insulița din Crâng și a cunoscutului resturant New Pizza, de pe blv. Unirii, susține că a fost denigrat pe nedrept, ba chiar a fost coret cu toți anagajații, însă o greșeală dintre sitemul ANAF și Casa de Pensii, l-a adus în centrul unui scandal de proporții.

,,Greșeala este a sistemului. Dacă eu voiam să păcălesc pe cineva nu-l păcăleam la zile, pentru că eu nu aveam niciun avantaj la zile, ci contribuția către stat. În momentul în care am dat banii corect la ANAF pentru o lună, nu puteam să-i dau banii pentru două zile, era aiurea. Deci eu nu puteam să-i plătesc o sumă mare pentru 2 zile de muncă, înseamnă că el avea salariu foarte mare. Eu am plătit banii la lună, iar la zile s-a întâmplat ceva, contabila văd că a dat corect, sistemul care a transmis la ANAF la Casa de Pensii, s-a întâmplat ceva acolo, dar s-a făcut rectificarea. Avem probleme de acest gen permanent, dar le rectificăm.

Se pot rectifica chiar și după 5 ani. S-au agitat aiurea când puteau să vină la mine să-mi arate problema. Eu nu am contabilitate, am o firmă care răspunde de ce face.

Eu nu pot să fiu golan și mafiot în condițiile în care nu am avut nicio intenție și nici măcar nu am făcut așa ceva, este prea mult.

Puteți să vă uitați în documente, plata este făcută, dar greșeala este a sistemului că indică numărul de zile de muncă greșit. Nu am avut niciodată afaceri cu statul cu statul sau alte chestiuni, mi-am sculptat acest succes mic al meu pe piață, adică am muncit de am cărpat.

Aâta timp cât am plătit 2000-3000 de lei pe lună, nu este nicio șmecherie, nu am ce face cu zilele lui, era o șemecherie dacă plăteam 2 lei pe lună.

Sunt oameni în acest moment care s-au dus Casa de Pensii și au venit cu hârtia că el pe martie, aprilie și mai, nu are nimic dat acolo, dar după cum știți raportările trimestriale la firmele mici se fac în iulie, ci nu lunar. S-a început să se interpreteze din cauza neștiinței și i-am spus că doar ce a fost dată raportarea pe iunie, iar peste o săptămână apare în documente.

De obicei la chestiuni dinacestea chemăm angajatul și vedem care este problema sau cum o reparăm, în cazul în care firma de contabiltiate a greșit cu ceva. Putem băga oricând rectificativă și îi îndreptăm omului situația, este cu titlu permanent, oricând îi poți rectifica situația”, a spus Gheorghe Vlase.

În partea stângă se poate observa baza de calcul a contribuției individuale de asigurat social/venit asigurat.

Astfel, chiar dacă o greșeală din sistem a iscat un adevărat scandal, ne simțim nevoiți să-i cerem scuze publice, patronului Gheorghe Vlase, cât și societății comerciale NOUA GENERAȚIE SRL.

Pe de altă parte conducerea ITM Buzău susține că nu își anunță controalele în prealabil, iar în urma controalelor efectuate au aplicat sancțiuni și măsuri de remediere asupra societății comerciale.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Gheorghe Vlase: ”Este o greșeală în sistem, eu am plătit banii””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *