Liderul AUR, George Simion, care s-a ales cu dosar penal joi noaptea, după ce polițiștii de la Rutieră care l-au oprit în Piața Victoriei din București, au constatat că avea permisul suspendat de colegii de la IPJ Buzău, neagă toate aceste acuzații. Simion spune că incidentul rutier de la Băzău a fost fără victime și s-a încheiat amiabil, așa că poliția nu avea de ce să îi suspende permisul de conducere, conform sursazilei.ro. 

În plus, chiar dacă ulterior i-au suspendat permisul de conducere, Simion nu a primit nicio înștiințare pe această temă, astfel că nu știa că nu are voie să mai conducă. De altfel, accidentul de la Buzău în urma căruia i s-ar fi suspendat permisul a fost un incident rutier soldat cu o înțelegere amiabilă între părți, pentru că nu ar fi existat victime, mai spune liderul AUR.

„Domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoștință de existența unui dosar penal deschis la Poliția Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat. A existat un incident rutier minor, o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime.

Presupusa victimă a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de îngrijiri medicale și nu a suferit vătămări. Infracțiunea pentru care s-au făcut cercetări nu există, soluția legală ce trebuia dispusă în cauză fiind aceea de clasare în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală. O astfel de situație nu atrage în nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate într-un incident rutier minor, fără victime.

Domnul deputat George Simion face precizarea că nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

George Simion a fost oprit de poliția rutieră din București după ce a parcat un autocar în Piața Victoriei, joi seara, la un protest pe care îl organiza. A avut loc și o altercație între Simion și polițiști, care l-au obligat să meargă cu ei la poliție.

Citește continuarea pe sursazilei.ro!

EMAG

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *