Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au depistat doi bărbați, bănuiți de furtul unei sume de bani din incinta unei societăți comerciale cu punct de lucru în municipiul Buzău.

Cazul a fost sesizat în ziua de 13 iunie a.c. de către un angajat al societății, un bărbat de 43 de ani, din Mărăcineni, care a precizat că în incinta punctului de lucru din municipiul Buzău s-ar fi pătruns în cursul nopții și s-ar fi sustras o sumă de bani.

În urma investigațiilor, polițiștii de investigații criminale au stabilit că bănuiți de comiterea faptei sunt doi bărbați, în vârstă de 41 și 33 ani, din București, respectiv Teleorman.
Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi pătruns în noaptea de 12/13 iunie a.c prin efracție în incintă și ar fi sustras dintr-un birou trei plicuri cu bani.

Prejudiciul a fost estimat la 40.000 lei.
În urma materialului probator administrat, la data de 29 octombrie, respectiv 17 noiembrie a.c., polițiștii au reținut pentru 24 de ore pe cei doi bănuiți și au înaintat dosarul penal cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și de sesizare a instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Ulterior, instanța de judecată a emis pe numele bărbaților mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Activitățile din dosar au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.
Totodată, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, au fost realizate schimburi de date și informații cu Franța și Germania, în sprijinul soluționării cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *