Frica de singurătate este cea mai mare în ziua de astăzi, mai ales în România. Prin acest articol vreau să dezvolt mai mult acele emoții pe care le simți și cum poți ajungi la o rezolvare.

Simți singurătatea?

Dacă ar fi să clasific cele mai mari 3 frici din ziua de astâzi, aceasta ar fi prima: frica de singurătate

Este cea mai întâlnită și comună în ziua de astâzi. Până și eu am avut-o într-o intensitate destul de mare, dar lucrând cu ea și făcând anumite exerciții, mi-am rezolvat-o și acum este în cantități mai mici.

Ce este frica de singurătate?

Voi spune o perspectivă din punctul meu de vedere. Frica de singurătate se manifestă prin căutarea validarii, aprobării și prezenței oamenilor în viața ta. La mine s-a manifestat prin a nu sta deloc cu mine, prin a nu mă respecta pe mine, a nu mă iubii deloc și încercam mereu să ies cu multe femei sau cu prietenii, doar pentru a nu rămâne singur în casă.

Frica de singurătate a fost cea mai mare rană emoțională a mea. Din cauza că mama nu a fost prezentă în viața mea, în copilărie, mereu era la muncă, eu m-am simțit mereu singur, abandonat.

Ceea ce a dus la căutarea validarii din partea femeilor. Să nu mă părăsească, să nu mă respingă, să nu mă lase singur.

Mereu când rămâneam singur în casă sau nu primeam niciun mesaj pe telefon, mi se activa frica de singurătate și căutam mereu lucruri exterioare ce să mă facă să nu o mai simt.

Cum se manifestă frica de singurătate?

Se manifestă prin atacuri de panică, dureri de inimă, depresii sau chiar ajungi la gânduri de sinucidere. Cel puțin așa s-a manifestat la mine această frică de singurătate, dar la alți oameni se poate manifesta altfel.

Din cauza că mama nu a fost prezentă în viața mea emoțional, dar și fizic, căutam mereu iubirea ei în alte femei.

Mereu încercam să le fac să mă iubească, să le fac să stea lângă mine forțat.

Cum se manifestă în relații? Cum se manifestă în iubire?

Cumpăram mereu cadouri, eram foarte romantic, doar pentru a primii atenția lor sau validarea lor. În mintea mea exista următorul lucru: „Dacă ea este fericită, atunci și eu sunt

Atunci când ajungea să se despartă de mine, ceva normal, fiindcă nu eram masculin, nu eram bărbat, mă duceam și mă rugam în genunchi să nu mă părăsească. Îmi aruncam orice demnitate la gunoi doar pentru a nu ajunge să simt acea frică de singurătate.

Iar acest lucru s-a întâmplat timp de 6 ani, din nou și din nou și din nou, până când mi-am dat seama de rezolvarea rănilor emoționale.

Până în momentul acela, căutam mereu femeile pe social media. Dădeam mesaje în masă, doar pentru a primi atenția lor sau pentru a ieși cu ele la o întâlnire.

Ce se întâmplă după ce rezolvi frica de singurătate?

În momentul în care am rezolvat această frică de singurătate, m-am simțit super împăcat cu mine în primul rând.

În al doilea rând nu mai stau să caut validarea femeilor sau a altor oameni din jurul meu. Nu mai stau să-mi pierd demnitatea în fața femeilor sau să încerc să le impresionez.

După ce rezolvi această frică de singurătate, vei vedea că vei fii foarte împăcat să stai singur sau să nu te simți super rupt în bucăți, atunci când persoana iubită te părăsește sau te înșeală. Bineînțeles că vei mai simți o mică intensitate de emoții, dar nu în modul în care să ajungi să suferi și să cazi în depresie. În modul în care accepți acest lucru și ești împăcat sufletește.

Acum mă simt super recunoscător că ți-am împărtășit o bucată din trecutul meu și te învăț anumite lucruri. Dacă vrei șă tu să nu mai ajungi să te simți așa, fie că ești femeie sau bărbat, te invit să te înscrii în cursul pentru vindecarea fricilor interioare.

Ca primi pași spre rezolvare…

  1. Începe să muncești la încrederea de sine și stima de sine
  2. Începe să îți oferi iubirea și respectul necesar
  3. Începe să ai grijă de rănile tale emoționale
  4. Începe să ai grijă de corpul tău (mâncare, sport)
  5. Începe să faci lucruri care te pasionează și te fac fericit
  6. Începe să citești, să te informezi și să investești în tine

Ne auzim data viitoare ! Zâmbește, că e gratis !

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *