Comuna Balta Albă se află în centrul unui scandal electoral de proporții, marcând cel mai mare caz de turism electoral din sud-estul României în ultimele două decenii. Autoritățile au fost sesizate după ce la secțiile de votare din comună au apărut numeroase nereguli, printre care dispariția și surplusul de buletine de vot, precum și o creștere suspectă a numărului de persoane cu vize de flotant.

Nereguli majore în procesul de votare

În urma renumărării voturilor, s-a constatat dispariția a 40 de buletine de vot într-o singură secție, atât înainte, cât și după procesul de votare. De asemenea, s-a înregistrat un surplus de 8 buletine față de numărul de votanți de pe tabletă, stârnind suspiciuni de fraudă electorală. La nivel național, nu a mai fost înregistrat un astfel de caz în ultimii 20 de ani, ceea ce a determinat autoritățile să înainteze o plângere către Biroul Electoral Central (BEC) de la București.

Turism electoral și acuzații de mită cu bani negri

În ziua alegerilor, până la ora 18:00, un număr de 135 de persoane cu vize de flotant au votat în Balta Albă, majoritatea provenind din Râmnicu Sărat, Vrancea și Brăila. La finalul zilei, numărul acestora a crescut la 143. Edilul comunei, Marin Ionel (PSD), este cercetat in rem de Parchet și Poliție pentru suspiciuni de mituire a peste 140 de votanți flotanți, în încercarea sa disperată de a influența rezultatul scrutinului.

Reacții din comunitate

Localnicii sunt extrem de nemulțumiți, acuzând că acești “turiști electorali” au fost aduși doar pentru a distorsiona rezultatele alegerilor. “Ați votat cu Marin Ionel, candidatul PSD, dar nu trăiți și îndurați voi ce îndurăm noi!”, strigau oamenii către votanții cu vize de flotant. Mulți dintre acești votanți nu au fost niciodată văzuți în comună, venind doar în ziua alegerilor pentru a vota.

Anchete și investigații

Situația a atras atenția autorităților și a mass-media, declanșând discuții aprinse despre integritatea procesului electoral. Poliția și autoritățile electorale locale au demarat anchete pentru a verifica legalitatea acestor transferuri de domiciliu temporare. Marin Ionel nu a făcut încă nicio declarație oficială, în timp ce opoziția și cetățenii cer clarificări și măsuri pentru a preveni astfel de practici în viitor.

În realitatea, flotanții au venit în localitate doar când a necesitat efectuarea vizei de flotant și în ziua votului, însă, când polițiștii au verificat în teren, flotanții nu existau, la locațiile unde erau domiciliați existând case în paragină sau terenuri virane și abandonate.

Incident de agresiune

Pentru a completa tabloul tensionat, Viorel Bălașu, consilierul primarului, a încercat să agreseze jurnalistul Puterea.ro în timp ce documenta materialul, adăugând un nou strat de controversă întregului scandal.

Acest caz de turism electoral pune sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor locale din Balta Albă și amplifică tensiunile în comunitate. Rămâne de văzut cum vor evolua anchetele și ce impact vor avea asupra rezultatelor finale ale scrutinului. Cetățenii sunt îndemnați să își păstreze calmul și să aibă încredere în măsurile luate de autorități pentru a asigura un proces electoral corect și transparent.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

3 thoughts on “Fraudă electorală în Buzău: BEC a constat că nu s-a mai furat așa de 20 de ani!”
  1. În toată țara acest clan numit PSD a procedat la fel….au mituit cu bani pentru voturi în toate comunele și în municipiul Buzău ,în fața mea 150 lei pentru un vot . Dar ,sper ca la parlamentare să li se întoarcă ca un bumerang peste ochi și abia atunci să se vadă hoția la drumul mare . Nu mai scăpăm de mafia politică …

  2. Primarul comunei BALTA ALBA (BZ) este un penal cu 5 dosare penale si cu voturi cumparate cu 500 lei pe vot , cu 150 vize făcute pt a fi votat. PĂCAT ca acea comuna a picat pe mâna unui TRACTORIST ANALFABET . UN HOT DIN TATA IN FIU . LA PUȘCĂRIE CUVEL.

  3. Si la Topliceni s-au mituit oamenii, au fost peste 100 de flotanti, inclusiv directorul de scoala si a facut viza de flotant la femeia de serviciu, vicele si altii carau oamenii cu masinile….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *