Ziua de 1 Decembrie a fost mereu așteptată de români cu sufletul la gură, pentru paradele spectaculoase și numeroasele evenimente dedicate acestei sărbători naționale. Anul acesta, datorită pandemiei, în toată țara, s-au organizat scurte manifestări specifice, fără fastul de altă dată.

La Buzău, manifestările de Ziua Națională s-au desfășurat anul acesta în Parcul Crâng. Evenimentul a început la ora 12 și a durat aproximativ o oră, după programul precizat zilele trecute:

 • Ora 12:00 – în Parcul Crâng: întâmpinarea, primirea onorului și salutarea Drapelului de Luptă de către persoanele oficiale;
  • Intonarea Imnului Național al României;
  • Dezvelirea Memorialului Eroilor Regimentului 48 Infanterie;
  • Oficierea serviciului religios;
  • Alocuțiuni;
  • Intonarea, de către Muzica Militară, a Imnului Eroilor pe fondul căruia se vor depune coroane de flori de către autoritățile publice locale;
 • Ora 12:56- încheierea ceremoniei militare.

Imnul României a fost interpretat live de Dora Gaitanovici alături de fanfara Garnizoanei Buzău, iar în fundal s-au mai auzit câteva voci emoționate.

Buzoienii au fost ținuți departe de zona în care s-a desfășurat ceremonialul militar, însă au ascultat, de la distanță, alocuțiunile oficialităților, muzica militară și ceremonialul religios la care a participat și IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Unul dintre cele mai importante momente ale zilei a fost dezvelirea monumentului ridicat în cinstea militarilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuți la datorie în primul război mondial și înmormântați la Deleni. În memoria acestor eroi au fost plantați și 775 de stejari în Parcul Crâng.

Manifestările s-au încheiat cu momentul depunerii coroanelor la monumentul recent inaugurat, iar oficialitățile prezente s-au retras, în aplauzele mai multor vârstnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *