Florile sunt cele mai frumoase cuvinte si hieroglife ale naturii, prin care ne arată cât de mult ne iubește” – Goethe

Cred că toți știu de localitatea Merei datorită stațiunii balneoclimaterice din zonă, dar puțini cunosc faptul că aici este și “o particică” din Olanda.


La doar câțiva kilometri de orașul Buzău, nu departe de intrarea în sat, se află serele unde cresc minunatele plante, admirate și folosite de oameni pentru a înfrumuseța mediul lor, dar, de asemenea, ca obiecte de romantism, ritual, religie, medicină și ca o sursă de hrană.
Aici, vei întâlni o explozie de culoare și o mireasmă care te va face să nu vrei să mai pleci. Florile sunt sădite, crescute cu grijă, ajutate să se dezvolte în turbă și pământ de pădure, iar albinele le țin o minunată companie. Până ajung “copiii” la maturitate, cum le place iubitorilor să spună, este cale lungă, dar rezultatul este pe măsură. Satisfacția este imensă când dintr-o sămânță mititică, tratată cu multă iubire, iese o superbă floare.

De la binecunoscutele zambile și panseluțe, până la ranunculus, o floare originară din Asia și Grecia, toate aceste minuni lăsate de Dumnezeu, parcă te întâmpină cu frumusețea lor.

Dacă vrei să le cunoști și să te bucuri de ele, ori să le iei pentru a-ți înfrumuseța casa sau grădina, le poți găsi în comuna Merei, pe strada Principală (până în terenul de fotbal).
Mai multe informații puteți primi de la D-na Mădălina Tuzu și o puteți contacta la numărul de telefon 0752 131 835.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *