Drumul dintre Sărata Monteoru și Leiculești, a fost deschis circulație în luna mai, anul 2016. Traseul turistic, realizat cu scopul de a face legătura între stațiunea Sărata Monteoru, Tabăra de Sculptură Măgura și Valea Buzăului, a costat aproximativ 40 de milioane de lei și a fost realizat prin PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE LOCALĂ (PNDL).

Fotografie realizată în anul 2020.

Drumul este unul foarte apreciat de turiști și de un real ajutor, deoarece scutește ocolul a 15 km prin Vernești, dar nu la mult timp de la darea în folosință a început să se degradeze. Starea lui precară a tot fost sesizată, dar nimeni nu a mai făcut nimic, până s-a ajuns la situația actuală, iar DJ 203 G a fost închis, sau mă rog, așa ar fi trebuit să fie.

Pentru mai multe informații și imagini —>>>Drumul Sărata Monteoru – Leiculești, un real pericol

Autoritățile județene au stabilit că închiderea temporară a drumului, grav afectat de o alunecare de teren, este cea mai bună soluție pentru a evita orice incident. Astfel, pe drumul județean 203 G Sărata Monteoru- Leiculești nu se știe când se mai poate circula.

Cum veștile rele circulă repede, câteva „păsărele” au ciripit și pe la urechea mea. Mai multe persoane mi-au transmis că zona începe să se transforme în spațiu de depozitat gunoaie și chiar așa a fost.

Ieri, 06.04.2022, mormanul de nisip deja era bătătorit de mașinile care au trecut pe acolo, iar poziția indicatorului am schimbat-o eu, deoarece era tras complet, să nu cumva să împiedice circulația prin zonă. Stiți și voi, regulile sunt respectate de fraierii ca mine, „șmecherii” fac ce vor, oricum nu le face nimeni, nimic.

Am mers aproximativ 15 min pe jos și deja temerile mele s-au adeverit. Dacă nu tăiem pădurea, o facem rampă de gunoi, nu e o problemă. Nici nu vreau să mă gândesc ce se află pe tot traseul, până la Leiculești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *