Ieri, specialiștii pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase, respectiv luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Buzău și Prahova, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Mărăcineni, la domiciliul unui bărbat bănuit de deținerea unor materii explozive în afara cadrului legal.

Perchezițiile au fost desfășurate în baza mandatelor emise de către Tribunalul Buzău.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, a fost identificată o grenadă defensivă (de exercițiu) care avea atașat de corpul grenadei un capac (în locul focosului) de exercițiu, prevăzut cu pârghie, inel și șplint.

Grenada a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și a fost predată către Compartimentul Pirotehnic al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

La activități a fost folosit și câinele de detectare-semnalare explozibili, de asemenea din cadrul structurii anterior menționate.

În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 31 de ani, din Mărăcineni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului materiilor explozive”, faptă prevăzută și pedepsita de art. 346, alin. 1 din Codul Penal.  

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *