După mai multe sesizări, CFR și Primăria Buzău au ajuns la un consens, iar pasajul subteran din zona Gării a intrat deja în ample lucrări de reabilitare. Prima dată se va repara o parte, apoi restul, pentru a putea fi folosit de cei care tranzitează zona.


Acum doi ani, Regionala Galați a reabilitat două peroane și gurile de acces în tunel, dar restul a rămas în paragină.
Primăria Buzău a promis cu ceva timp în urmă că se vor monta și camere de supraveghere, pentru a spori siguranța cetățenilor, în special pe timpul nopții.
Din nefericire, timpul a trecut, iar aici nu se mai întâmplase nimic benefic. Riscul ca oamenii să fie răniți de bucățile de tencuială care se desprindeau, era destul de mare. Pe lângă pericolul la care se supuneau cei care tranzitau zona, aici se formase practic un focar de infecție, iar reacțiile de nemulțumire ale cetățenilor erau pe bună dreptate.

După atâția ani, cum se face reabilitarea? 

Deși pasajul este al CFR-ului, Primăria Buzău l-a obținut în concesiune și în acest fel, va putea fi reparat și întreținut. Constantin Toma a emis un ordin de începere a lucrării de reparație, care se va face din banii municipalității, iar muncitorii de la Urbis Serv deja au început treaba.

Deci dacă se vrea, se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *