În urmă cu o lună, aflându-mă în apropierea albiei râului Buzău, am observat cum un bulldozer, probabil al primăriei Măracineni, îngropa gunoiul menajer și îl deversa către albia râului.

Locuitorii comunei Mărăcieni sunt revoltați de modul în care firma de salubritate își face treaba. De aproape doi ani, această firmă colectează gunoiul menajer de la localnici și, în loc să-l transporte la rampele de gunoi, îl depozitează pe terenurile de pe raza comunei. Operațiunea se petrece, se pare, sub ochii city-managerului Dumitru Constantin.

Așa cum se vede și în filmările realizate, momentul în care utilajul firmei de salubritate îngroapă gunoaiele în pământ, pe un teren situat în albia râului Buzău.

Vezi VIDEO mai jos:

Potrivit reporterbuzoian.ro, protejarea apelor de suprafață și a ecosistemului acvatic pare mai degrabă o glumă proastă la Buzău, acolo unde râurile sunt cele mai bune locuri pentru depozitat deșeuri.

În imaginile surprinse de un buzoian în aval de podul de la Mărăcineni se poate observa cum un camion plin cu deșeuri – cel mai probabil, rezultate din construcții – descarcă toată încărcătura pe malul râului Buzău. Cea mai mare parte a resturilor ajung în apă, poluând mediul acvatic, informează reporterbuzoian.ro.

Potrivit Articolului 58 din OUG 195/2005 privind Protecția Mediului, persoanelor fizice și juridice le este interzis, printre altele, să arunce sau să depoziteze „pe maluri, în albiile râurilor şi în zonele umede şi de coastă deşeuri de orice fel”.

Dumitru Constantin, zis ,,Titi Măleanu”, face parte dintr-un clan mafiot?

Foto: opiniabuzau.ro

Ziarele locale îl titrează pe Dumitru Constantin, drept ,,Titel Meleanu”, nu știm dacă face parte dintr-un clan mafiot, dar un lucru știm sigur, legăturile dintre el și Carmen Ichim, directoarea Gărzii de Mediu Buzău, sunt foarte strânse.

Pe plan local, Dumitru Constantin, s-a făcut cunoscut după ce și-a deschis mai multe afaceri pe raza comunei Mărăcineni, o benzinărie și mai multe supermarketuri.

Fosta prefectă de Buzău, este soția fostului șef al SIPI Buzău.

Foto: observatorulbuzoian.ro

Despre Marius Valentin Ichim, presa locală a scris în 2016 că se pensionează și renunță la funcția de șef al SIPI Buzău(serviciul de protecție internă al MAI) pentru a fi numit de primarul PSD de Buzău în funcția de șef al Poliției Locale. N-a mai fost numit. În schimb, a ajuns consilier personal al primarului comunei Mărăcineni. De unde a încasat, în 2018, un salariu de 49.000 lei. Pe lângă pensia de cardru militar în valoare de 130.536 lei. Adică peste 100 de milioane lei vechi pe lună, informează comisarul.ro .

Potrivit comisarul.ro, soții Ichim sunt considerați oamenii de casă ai actualului șef al Camerei Deputaților și al președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

,,Titel Măleanu”, de la primar la city-manager.

Foto: obsercatorulbuzoian.ro

Din cauza conflictului de interese rămas definitiv, Dumitru Constantin a fost scos de din cursa pentru un nou mandat, în anul 2016. 

Titel Maleanu a pierdut pe fond procesul cu Agenția de Integritate care a cerut anularea contractului de vânzare-cumpărare pe care acesta, în calitate de primar, l-a încheiat cu fiul său, Sandel Constantin, pentru un teren în comuna.

„(…) Admite ca fiind intemeiata actiunea asa cum a fost precizata de reclamanta Agentia Nationla de Integritate Bucuresti in contradictoriu cu paratii Constantin Dumitru, Consiliul Local al Comunei Maracineni, Constantin Sandel Laurentiu, Potoceanu Victor si Primaria Comunei Maracineni. Dispune Anularea: 1) Hotararii Consiliului Local al comunei Maracineni nr. 27/ 30.06.2010 privind aprobarea organizarii licitatiei in vederea vanzarii terenului in suprafata de 1184 m.p. din domeniul privat al comunei Maracineni; 2) expunerii de motive a proiectului de Hotararea privind aprobarea organizarii licitatiei in vederea vanzarii terenului in suprafata de 1184 m.p. din domeniul privat al comunei Maracineni, judetul Buzau inregistrata sub nr. 5048/ 28.06.2010; 3) Dispozitiei nr. 401/30.08.2010 emisa de Primarul Constantin Dumitru prin care s-a dispus aprobarea organizarii procedurii de licitatie publica avand ca obiect vanzarea terenului mentionat. 4) contractului de vanzare – cumpararee incheiat in data de 07.01.2011 la BNP Vergu Stefan prin Incheierea nr. 70/07.01.2011 si a facturii fiscale seria CCM nr. 000014/ 12.10.2012. Dispune repunerea partilor in situatia anterioara. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 21.04.2016”, se precizeaza in hotararea pe scurt a Tribunalului Buzau. Decizia a fost atacata, iar apelul urmeaza sa fie judecat la Curtea de Apel Ploiesti, informează ziare.com .

Potrivit ziare.com, terenul respectiv, în suprafața de 1.184 metri pătrați și cu o valoare 36.882 lei (aproximativ 8.402 euro), situat în Mărăcineni a fost câștigat de fiul fostului primar, Sandel, în urma unei licitații organizate de către Consiliul Local al Comunei Mărăcineni. Inspectorii de integritate au stabilit că, semnând contractul respectiv, primarul Dumitru Constantin a încălcat legea. Primarul comunei Mărăcineni a negat tot timpul că ar fi făcut vreo ilegalitate și a atacat în instanța decizia ANI. Însă nu prea a avut sorți de izbândă. Constantin Dumitru a epuizat toate căile de atac a raportului de evaluare întocmit de Agenția Națională de Integritate, fiindu-i respinse aproape toate acțiunile în instanță, până la Înalta Curte de Casație și Justiție.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *