Reprezentanții partidului Alianța pentru Unirea cu România și-au instaurat corturi chiar în preajma așa numitului post vamal de la Varnița-Tighina montat de regimul separatist de la Tiraspol. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal, alăturat în actuala campanie AUR, colegii săi au fost blocați de reprezentanții regimului separatist în timp ce au încercat să-și facă campanie printre locuitorii care vor veni la cele 41 de secții de vot destinate alegătorilor din regiunea transnistreană.

„O imagine care spune tot. La ora 7 dimineata, autobuzul AUR si unul dintre candidatii din partea Diasporei, Valeriu Ambroci, din Italia, alaturi de alti 20 de colegi, au fost blocati de KGB-ul transnistrean la postul Varnita-Tighina, pentru că vor să vorbească cu cetătenii RM pentru a-și face campanie. Care este rostul celor 41 de secții de votare pentru transnistreni, daca nu ni se permite, în calitate de candidați, să vorbim cu alegatorii?”, se întreabă liderul PL.

Dorin Chirtoacă a mai adăugat că acesta este un amestec al Federației Ruse în alegerile din RM.

Și ex-viceprim-ministrul Tatiana Potâng este prezentă la fața locului. „In cortul de protest de la Varnița! E ora 23:00, iar separatiștii au făcut cordon in jurul corturilor noastre!”, a menționat politiciana pe pagina sa de facebook.

s
s
c

AUR a emis un comunicat în care anunță că solicită două lucruri: fie să se permită accesul în regiunea transnistreană pentru ca formațiunea să poată face campanie electorală conform legislației în vigoare, fie așa-numitele autorități nerecunoscute de la granița ilegală să ofere un document scris în care să fie motivat clar refuzul de intrare, pe care formațiunea să îl pună la dispoziția Comisiei Electorale Centrale, dar și a tuturor observatorilor internaționali responsabili de soluționarea conflictului transnistrean. Reprezentanții AUR au precizat că nu vor pleca de acolo până nu va fi îndeplinită una dintre cele două cerințe.

Totodată, la Varnița au sosit mai multe mașini cu susținători. În zonă sunt câteva zeci de persoane îmbrăcate în uniforme militare, care au scopul de a restricționa accesul. Printre cei prezenți se află și unul dintre deputații din Parlamentul României, Daniel-Gheorghe Rusu.

Amintim că CEC a decis inițial să deschidă 44 de secții de votare, dintre care trei în regiunea necontrolată de autoritățile constituționale. Membrii instituției și-au revizuit hotărârirea fiind avertizați de SIS, MAI și totodată fiind criticați dur de candidații electorali și societatea civilă.

35x35 Sursă: Jurnal.md

Vizita președintelui PRO-RUS, IGOR DODON, la Varnița. în August, 2017.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *