După confirmarea a 20 de cazuri într-o singură zi, autoritățile buzoiene au decis în jurul orei 02:00, închiderea cartierului Poștă.

 Autoritățile au luat această măsură după confirmarea a 20 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dar și din cauză că locuitorii nu au respectat restricțiile impuse prin ordonanțele militare. 

Aproape 2.000 de locuitori vor fi afectați! Decizia aparține autorităților buzoiene, după confirmarea celor 19 cazuri, contacți ai pacientului cu nr. 21.

Aprovizionarea de alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale.

Primarul municipiului Buzău, C-tin Toma, a luat măsurile aferente pentru a împiedica răspândirea cu COVID-19.

La intrarea în cartierul Poștă, a fost montate covoare îmbibate cu clor, iar în întreg cartierul au fost montate lavoare mobile cu apă și săpun.

Zilnic străzile și trotuarele vor fi dezinfectate de Compania de Apă Buzău.

Până la acestă oră, au fost confirmați un număr de 41 de pacienți cu COVID-19.

Astăzi, 4 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 211 persoane se află în carantină;
  • 167 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • 2000 de persoane afectate de închiderea cartierului Poștă
  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 269 de polițiști, 158 de jandarmi, 121 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.
  • 158 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru a se asigura de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au  acționat atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât  și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. Jandarmii au constatat că 32 de persoane nu au respectat măsurile impuse de Ordonanțele Militare și de Legea 61/1991, valoarea totală a sancțiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 23.300 lei și opt avertismente scrise. În urma confirmării a 19 buzoieni infectați cu noul Coronavirus, efective de jandarmi au însoțit transportul celor în cauză către unitățile spitalicești de pe raza județului și din municipiul București. Începând cu ora 02.00,  prin Ordinul comandantului acțiunii nr. 76066/04.05.2020 se instituie măsura de carantinare în cartierul Poștă al municipiului Buzău. Conducerea integrată a tuturor structurilor MAI, MApN și Poliției Locale care acționează în zonă este asigurată de IJJ Buzău.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 298 persoane. Dintre acestea, 85 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 85 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de 118.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare atrage grave repercusiuni asupra sănătății populației!

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

2 thoughts on “FOTO – Cartierul Poștă în carantină. Situația la zi a cazurilor confirmate”
  1. Eu aștept 20000 lei pentru ca a plecat inziua de Paște, 20000 lei pentrucheful de pe Simila, 20000 lei pentru fiecare plimbare fără motiv, dosar penal pentru zadarnicirea răspândirii bolii ca nu a anunțat ca a luat contact cu o persoana infectata, plata spitalizării dacă nu are asigurare inclusiv a celor infectați din propria vina, în rest toți suntem oameni și greșim dar suntem responsabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *