Ziarul de Investigații a dorit să-l întrebe pe Octavian Berceanu cum este să fii de cealaltă parte a „baricadei” în lupta cu deșeurile, însă, nu a putut fi contactat până la postarea acestei informații.

Dintr-un act publicat de Registrul Comerțului, rezultă că acesta va îndeplini funcția de administrator al REBU SA, firmă de deșeuri care operează în toată țara. Decizia a fost luată de curând, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a acestei societăți. Menționăm că 50% din acționariatul REBU SA este deținut de Consiliul General al Municipiului București.

Cum s-a produs „apropierea” REBU -Octavian Berceanu? În afaceri nu există „dragoste la primă vedere”

Octavian Berceanu, din calitatea de șef al Gărzii de Mediu, avea responsabilitatea să verifice și să aplice sancțiuni(dacă era cazul) pentru gestionarea deșeurilor. În repetate rânduri, a susținut că arderile de deșeuri ar fi ilegale și „politice” . A insinuat că sunt posibile acțiuni de „sabotare” a firmelor care vor să dețină supremația în goana după colectarea deșeurilor. Cu toate acestea, Capitala stă dezastruos la capitolul colectare și depozitare gunoi, unii dintre primarii de sector fiind terorizați de lipsa de acțiune a edilului general Nicușor Dan.

Ziarul de Investigații a relatat despre această situație aiciOctavian Berceanu este coleg și bun prieten cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei(de la USR) și cu Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, în care operează firma REBU SA, prin procedură de „selecție”, nu licitație publică.

Mai exact, este greu de imaginat că această „apropiere”, REBU-Octavian Berceanu a venit spontan, ca o „dragoste la primă vedere”. Așa ceva nu există și nu funcționează în afaceri. Legăturile „strânse” existau și înainte ca Berceanu să fie demis de funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu.(n.r. a fost demis în septembrie 2021, cu puțin timp înainte de a se „rupe” coaliția de guvernare PNL-USR)

Totodată, în Consiliul de Administrație al REBU SA, a intrat și fostul șef al Metrorex, Ștefan Paraschiv, omul de bază al fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă(USR)

Ștefan Paraschiv, fostul director al Metrorex, „omul cu ranga” al fostului ministru Drulă, este de curând director general la REBU. Coincidența naibii, tot de curând, Madamarmand a semnat cu REBU un contract de preluare și sortare a gunoaielor din Sectorul 1”, scria pe Facebook, Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 București.

citește mai mult pe zin.ro

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *