Sava Florin Adrian a terminat o facultate magnifică – Bioterra – după care s-a angajat la Avicola Buzău, unde s-a ocupat de igienizarea abatoarelor de pui până în 2016.

Apoi a devenit manager la firma domniei sale. Domnul Sava câștiga din firma lui undeva sub 250 de EUR pe lună și zero dividende de la toate firmele la care apare ca acționar, așa că în 2017 trece, pe merit, consilier superior la direcția de IT (domeniu cu care nu are nicio legătură) la Agenția pentru Plăți din Agricultură (APIA) și apoi, la sfârșitul lui 2017, Director la Direcția Măsuri de Piață, un domeniu în care are tot zero experiență, și asta după numai patru luni.

În iunie 2018 domnul Sava nu are nimica, nimicuța, conform declarației de avere. Bani ioc, pământuri ioc, case ioc, gol peste tot. Până în 2020 muncește zi și noapte și în 2 ani face rost de 2 apartamente de 74 de metri pătrați fiecare și o casă de 214 metri pătrați în Buzău, plus 458 de metri intravilan, un apartament de 96 de metri pătrați în București, un set de bijuterii cu diamante de 9.000 de EUR și o mașină. Toate acestea cu un împrumut de sub 100.000 de EUR, în timp ce muncește la stat, la București.

Firmele în care apare domnul Sava ca acționar s-au umplut brusc de contracte cu primăriile din Buzău de când e director la APIA, că e lumea asta plină de coincidențe. Din 2018, firma care până în 2017 avea zero angajați și un rulaj total pe an de sub 50.000 de EUR a căștigat 28 de contracte cu statul în valoare de 17.558.431 EUR. 17,5 MILIOANE de EUR de la stat în timp ce lucrează la stat.

În 2020 de la stat și din dividendele din contractele cu statul, directorul de la APIA a primit 1.111.172 RON sau aproape 20.000 de EUR pe lună. În trei ani o creștere de peste 8000%.

Sincer, habar nu am ce să mai fac, căci nimănui nu pare să îi pese. Instituțiile statului sunt moarte, presa este cam la fel de coruptă, politicienii cei vechi depind de furturile de tipul ăsta și politicienii noi, toți, se fac că plouă și că au „trebi” mult mai importante. Susținătorii ultimilor și singura mea speranță pretind că nici nu au auzit și nici nu au văzut sloganul ăla „fără hoție” din campania electorală.

Autor: Valeriu Nicolae

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *