Piața Victoriei a servit joi drept scenă de protest. Aproximativ 30 de liceeni din București, Ilfov și Constanța au ieșit în stradă cu scopul de a manifesta public dezacordul față de propunerea de a se reveni la vechiul sistem de transport.

La întrebarea: de ce nu sunteți de acord cu această propunere? reprezentanta Asociației Elevilor din Ilfov și București a răspuns:

Protestăm pentru transportul gratuit, drept pe care l-am obținut tot ieșind în stradă. Iar, acum, domnul prim-ministru Cîțu dorește să elimine acest drept al nostru. Consider ca este o decizie puțin negândită. Sunt foarte mulți elevi din mediile rurale, care depind de transportul gratuit. Mulți dintre ei au abandonat școala pentru că nu au avut transport gratuit. Nu și-au permis. Erau din medii nefavorizate cu o situație precară .

Frigul și distanța nu i-a oprit. O mână de copii, cu pancarte, bannere și chiar și simple coli au ieșit pentru a-și apăra dreptul.

Protestăm în fața guvernului, pentru că ne dorim ca prim-ministru Cîțu să ne vadă și să ne audă. Ne dorim să avem o cauză reușită. Să nu fie nevoie să ieșim iar în stradă. Dar, dacă situația nu o să se îndrepte o să ieșim din nou și nu vom mai intra la ore.

Protestul a fost unul pașnic. Inițiativa a aparținut Asociației elevilor din București și Ilfov, dar și a Asociației de elevi din Constanța.

Vezi GALERIA FOTO, mai jos:

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *