Piața Victoriei a servit joi drept scenă de protest. Aproximativ 30 de liceeni din București, Ilfov și Constanța au ieșit în stradă cu scopul de a manifesta public dezacordul față de propunerea de a se reveni la vechiul sistem de transport.

La întrebarea: de ce nu sunteți de acord cu această propunere? reprezentanta Asociației Elevilor din Ilfov și București a răspuns:

Protestăm pentru transportul gratuit, drept pe care l-am obținut tot ieșind în stradă. Iar, acum, domnul prim-ministru Cîțu dorește să elimine acest drept al nostru. Consider ca este o decizie puțin negândită. Sunt foarte mulți elevi din mediile rurale, care depind de transportul gratuit. Mulți dintre ei au abandonat școala pentru că nu au avut transport gratuit. Nu și-au permis. Erau din medii nefavorizate cu o situație precară .

Frigul și distanța nu i-a oprit. O mână de copii, cu pancarte, bannere și chiar și simple coli au ieșit pentru a-și apăra dreptul.

Protestăm în fața guvernului, pentru că ne dorim ca prim-ministru Cîțu să ne vadă și să ne audă. Ne dorim să avem o cauză reușită. Să nu fie nevoie să ieșim iar în stradă. Dar, dacă situația nu o să se îndrepte o să ieșim din nou și nu vom mai intra la ore.

Protestul a fost unul pașnic. Inițiativa a aparținut Asociației elevilor din București și Ilfov, dar și a Asociației de elevi din Constanța.

Vezi GALERIA FOTO, mai jos:

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *