Știm doar că ne aflăm în Țara lui Papură Vodă, iar justiția ne-a dovedit constant că dacă necesită este capabilă să închide și ochii în funcție de statutul social sau de banii pe care îi dețin persoanele vizate.

Noi continuăm să prezentăm seria abuzurilor din justiție cu beizadeaua unui rege al asfaltului din Buzău și anume Băiculescu Aleaxandru. Chiar dacă procurorii nu au văzut și nu au auzit înregistrările puse la dosar, judecătorul a dispus începerea urmării penale a persoanei vizate.

Filmul pe scurt.

Sfârșitul lui aprilie 2021. În timp ce se deplasa din direcția Buzău către Bădila, la intrarea în comuna Măgura, un microbuz cu muncitori al firmei Hidrosalt B 92 SRL s-a angajat într-o depășire periculoasă a unei coloane de 4 autoturisme. La volanul ultimei mașini din coloană se afla jurnalistul Sebastian Silvestru de la liberinbuzau.ro. Mergea la slujba de la biserica din Pârscovul de Sus, acolo unde este înmormântat tatăl său.

„Microbuzul a intrat în depășirea coloanei, dar când a observat că din față vin alte mașini, în loc să revină la poziția anterioară, șoferul microbuzului a forțat intrarea înaintea mea. Dacă frânam brusc pentru a-i face loc aș fi pus în pericol traficul rutier întrucât din spate veneau alte mașini. Mi-am văzut în continuare de drum.”

Șoferul microbuzului a început să dea flash-uri și să claxoneze. La scurt timp după aceea, după ce Silvestru a virat dreapta către Pârscov, din spate a fost depășit de un BMW negru cu numere de București, care a început ba să frâneze, ba să se poziționeze pe mijlocul drumului pentru a-l împiedica să frâneze. Din spate venea microbuzul cu muncitori care aproape că se lipise de bara de protecție.

„În acel moment am înțeles că cele două autovehicule erau împreună și că e posibil să urmeze ceva neplăcut. Am sunat la 112 pentru a semnala pericolul în care mă aflam. Polițistul de la 112 mi-a recomandat să fac o sesizare scrisă la primul post de poliție, în care să descriu ce se întâmpla atunci pe drum. Evident, dispecerul 112 nu a trimis niciun echipaj de poliție, deși ulterior aveam să văd că la Secția nr. 11 de Poliție Pârscov staționau nu mai puțin de autospeciale de poliție.”

În aceste circumstanțe, Silvestru a decis să meargă la secția de poliție din Pârscov pentru a sesiza cele întâmplate. Tot drumul până la primăria Pârscov, Silvestru a fost împiedicat să depășească BMW-ul. Deși drumul către casă, la Bădila, unde trebuia să ajungă BMW-ul și angajații săi continua înainte, fiul baronului Deugene a virat stânga pe lângă primărie și și-a poziționat mașina perpendicular pe drum pentru a bloca deplasarea lui Silvestru. Mașina jurnalistului a fost blocată și din spate de microbuzul cu muncitori.

Ce a urmat a fost de domeniul filmelor cu talibani. Șoferul microbuzului și șoferul din BMW au forțat portiera SUV-ului condus de Silvestru și s-au năpustit asupra sa, aplicându-I lovituri în zona feței și a gâtului. Ulterior, jurnalistul a sunat din nou la 112 și s-a deplasat la postul de poliție unde a povestit ce s-a întâmplat.

După aproximativ 20 de minute de la ultimul apel a sosit și echipajul de la la 112. Polițiștii au înțeles din descrierea făcută de Silvestru cine sunt făptuitorii și și-au pus mâinile în cap: Băiculescu Alexandru, șeful neoficial al polițiștilor secției Pârscov și Mircea Vasile, șoferul microbuzului.

Cei doi au fost invitați la secția de poliție, dar au refuzat pe motiv că au consumat băuturi alcoolice. Ulterior, un echipaj de poliție s-a deplasat la domiciliile celor doi făptuitori pentru a fi aduși la secția de poliție Pârscov, dar au fost refuzați.

Cercetarea penală a durat mai bine de un an, timp în care Băiculescu și Mircea au circulat nestingheriți pe drumurile publice, deși amândoi săvârșiseră cel puțin câte o infracțiune. Nu au fost sancționați nici măcar contravențional!

Crețu Ionuț, transfomat peste noapte, la apelul bocancilor, din tablagiu în ofițer (academia de poliție făcută la distanță) s-a ocupat de dosarul penal, sub îndrumarea prim procurorului Bodoc Georgel de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele. Un simulacru de cercetare penală.

Crețu Ionuț

Deși Băiculescu a blocat cu intenție circulația pe un drum public (a și recunoscut la declarații), astfel făcându-se vinovat de săvârșirea infracțiunii de împiedicare sau îngreunare a circulaţiei pe drumurile publice, faptă prevăzută de art.339 Codul Penal, Crețu și Bodoc au trecut cu vederea fapta penală.

De altfel, pe toată durata cercetării penale, polițistul Crețu și procurorul Bodoc i-au atribuit lui Băiculescu doar calitatea de martor, nicidecum cea de suspect și ulterior de făptuitor, deși imaginile de pe camera telefonului lui Silvestru au arătat clar infracțiunile săvârșite de Băiculescu și angajatul său. Doar Mircea Vasile a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de art.193, alin.2 din Codul Penal.

Rechizitoriul întocmit de procurorul Bodoc a fost contestat de jurnalistul Silvestru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, însă fără success. Nici procurorii de la județ nu au observant infracțiunile săvârșite de Băiculescu Jr. Ultima cale de atac a fost Judecătoria Pătârlagele.  Judecătorul Manciu Ovidiu a admis în parte plângerea lui Silvestru și a desființat soluția de clasare dispusă de procurorul Bodoc.

Manciu a dispus trimiterea cauzei înapoi la procuror pentru a se începe şi efectua urmărirea penală pe numele făptuitorului Băiculescu Alexandru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare sau îngreunare a circulaţiei pe drumurile publice, faptă prevăzută de art.339 Codul Penal.

Băiculescu Alexandru

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “FIUL UNUI PATRON A FOST SCĂPAT ÎN FAȚA RĂSPUNDERII PENALE! PROCURORII BUZOIENI AU ÎNCHIS OCHII”
  1. A nu se mai ocroti faptele si gesturile golanesti ale fiilor sau direct ale smecherasilor din clanuri mici sau mari. Tara se poate indrepta doar prin corectitudine si cinste. Nu va bateti joc de generatia viitoare! Acum trebuie sa facem CEEA CE TREBUIE, fiecare in sfera lui de influenta! ca tocmai am cantat cu totii ieri: DESTEAPTA-TE ROMANE SI SOMN(ul cel de moarte …) Felicitari judecatorului de la finalul articolului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *