Ieri, în fața magazinului LIDL din Calea Eroilor a fost un sandal de proporții, iar mai mulți buzoieni au avut de suferit în urma comportamentului agresiv al polițiștilor și al paznicilor de la LEX.

Înainte de toate, un buzoian nemulțumit a făcut scandal în magazinul LIDL, deoarece prețurile de la raft erau mai mici decât cele de la casă și astfel a fost taxat de două ori mai mult. Una, două, agenții de pază analfaBOSS și-au făcut apariția, cel mai probabil după ce și-au intrat în rol și au trecut pe culoarea roșie a semaforului și după ce au depășit pe avarii linia continuă.

Au coborât dintr-un Logan amărât mai ceva ca trupele speciale, chiar dacă au o mască musculară necesară, dar carte nu prea.

Agenții de pază ai companiei LEX Protect Buzău nu au stat la discuții și au pus la pământ cetățeanul nemulțumit, iar potrivit unor martori agenții l-au amenințat pe buzoian: ”lasă că îți arătăm noi ție”.

,,Toți CIOBANII s-au făcut paznici”

Cei doi paznici l-au imobilizat pe buzoian în stilul polițistului american ce l-a ucis pe George Floyd (polițistul a ținut piciorul pe gât 8 minute și 46 de secunde și cunoscutul baschetbalist a murit pe loc). Cel mai probabil paznicii de la LEX nu își ieșise din filmul de agenți 007 sau de polițiști ai trupelor SAS.

Doi buzoieni cu spirit civic care se aflau în parcarea LIDL au intervenit pentru salvare buzoianului și chiar au reușit asta. Pe fundalul clipului video înregistrat se poate observa cum o angajată a magazinului LIDL încearcă să inducă în eroare persoanele ce au intervenit și să spune că buzoianul a furat și că a văzut ea pe camere. După ce a fost furat de magazin, buzoianul s-a trezit pe loc și cu acuzația că chiar el este hoțul, un lucru neadevărat.

La câteva minute și-a făcut prezența și poliția, un „MILIȚIAN” cunoscut pentru comportamentul său agresiv în clipurile Activistului Buzoian, alături de un jandarm.

Cei doi oameni ai legii au procedat la legitimarea persoanelor în cauză fără a se prezenta sau a prezenta o legitimație, echipamentul putând fi achiziționat și de la un SEXSHOP, iar buzoienii nu aveau nicio certitudine că sunt cu adevărat polițiști.

Unul dintre buzoieni i-a întrebat pe oamenii legii dacă agendele sunt ale poliției, însă agendele pe care se notau datele cu caracter personal erau achiziționate de dânșii și erau personale.

,,Colegul, i-ai telefonul!”

Polițistul a fost deranjat că este filmat și a reacționat cu un comportament abuziv, polițistul a reținut fără drept portofelul cetățeanului cu spirit civic și a procedat la reținerea și încătușarea acestuia.

Chiar dacă Biroul de Presă al IPJ susține că polițiștii au acționat pentru reținerea bărbatului în urma unui comportament agresiv, imaginile îi contrazic.

Ajuns la locul indicat, echipajul a intervenit conform Legii 192/2019 și a procedat la legitimarea și identificarea apelantului pe de o parte, dar și a persoanelor prezente de cealaltă parte, în vederea clarificării tuturor aspectelor utile soluționării cazului.

Având în vedere că un bărbat căruia polițiștii i-au solicitat documentele în vederea legitimarii a devenit recalcitrant, refuzând cooperarea, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Buzău, a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma discuțiilor purtate cu persoanele conduse la sediu, acestea și-au rezervat dreptul de a formula plângere.

BIROUL DE PRESĂ AL IPJ BUZĂU

Totodată Biroul de Presă al IPJ Buzău a mai anunțat că cei doi paznici de la LEX nu s-au dovedit a fi agenții 007, ci doar niște simpli paznici și se vor alege cu dosar penal. Mai mult de atât și polițistul agresiv se va alege cu cercetare disciplinară, dar după cum bine știți, în cazul Activistului Buzoian, cei doi polițiști de la Cernătești nu au pățit absolut nimic după comportamentul dezastruos.

Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice fac verificări cu privire la nemulțumirile apelantului în ceea ce privește actul comercial prestat de operatorul economic, în același timp fiind supusă unei analize specifice la nivel intern și intervenția echipajului mixt la fața locului.

BIROUL DE PRESĂ AL IPJ BUZĂU

Acest articol reprezintă o opinie!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *