Mai mulţi cititori ne-au semnalat prezenţa unui fenomen deosebit pe cer. Pe pagina de facebook Meteo Buzău a fost publicată o fotografie cu Soarele înconjurat de un inel luminos.

Specialiştii ne explică faptul că este vorba despre un halou solar. Halo este numele unei familii de fenomene optice produse de lumina care interacționează cu cristale de gheață suspendate în atmosferă.

Haloul (adesea numit aură) este un inel luminos, multicolor, care poate apărea pe bolta cerească în jurul Soarelui sau al Lunii în condiții atmosferice propice. Apare din cauza reflexiei sau refracției luminii în cristale de gheață care sunt prezente la nori de mare altitudine.

Fenomenul a putut fi observat pe cerul Buzăului, ieri, în decursul orelor 13:00-14:00.

Multe sunt aproape de soare sau luna, dar altele sunt în altă parte și chiar în partea opusă a cerului. Ele se pot forma, de asemenea, în jurul luminii artificiale, în vreme foarte rece, atunci când cristalele de gheață numite „praf de diamant” plutesc în aerul din apropiere.

Haloul poate avea multe forme, de la inele colorate sau albe, până la arcuri și pete.

„Toată apa este înghețată, adică sub formă de cristale hexagonale de gheață. și atunci când turbulentă este puternică, dar turbulentă poate fi atunci când este foarte cald, hexagoanele acestea se mișcă haotic și atunci razele solare nimeresc sub unghiuri diferite. Astfel apare fenomenul optic de halou” (Ilie Boian pentru BBC).[necesită citare]

De asemenea, în folclor, se spune că acesta anunță sosirea unui front rece, dar și precipitații.

Meteorologii chiar au anunţat pentru luni, a doua zi de Paşte, o răcire semnificativă a vremii şi furtuni.

Apare ca urmare a reflexiei sau refracției luminii în cristale de gheață care sunt prezente la nori de mare altitudine.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *