Nu este pentru prima dată când repezentanții IPJ Buzău și-o fură.

În cursul zilei de duminică, în jurul orei 18:00, un echipaj al IPJ Buzău, a fost prezent pe Blv. Calea Eroilor, la salonul de evenimente Unirii Evenets, pentru a constata un eveniment privat cu peste 100 de invitați în vreme de pandemie.

Cum au venit așa au și plecat cei doi polițiști buzoieni, iar în urma unei sesizări, provenite de la un trecător, reporterul stiridinsursebuzau.ro, s-a postat în fața barierei ce delimitează domeniul public de parcarea complexului. Când, ce să vezi? Parcarea era arhiplină, iar celelalte parcări din zonă erau ocupate de invitații preotului din Cernătești – Costin Drăgan.

Unul dintre cititorii noștri, i-a caracterizat pe cei doi polițiști drept ,,șpăgari”, cel mai probabil dacă presa nu își făcea simțită prezența, evenimentul era mușamalizat.

La doar câteva minute, același echipaj își face prezența, mă legitimează și îmi dă asigurări că se vor lua măsuri. După aproximativ 10 minute, intrările către restaurant sunt blocate, iar mai multe echipaje de polițiști și jandarmi își fac prezența.

La nici 30 de minute, invitații sunt legitimați și părăsesc locația.

Organizatorul, proprietarul localului și participanții la botez, mângâiați pe creștet de Poliție

Probabil pentru că a fost vorba de persoane „de bine” și nu de niște amărășteni, Poliția Buzău a dictat sancțiuni similare unui mângâiat pe creștet în cazul petrecerii de aseară de la Unirii Events.

Patronul și organizatorul au primit câte 20 de mil. lei vechi amendă. Care milioane probabil se vor înjumătăți dacă se plătește în termen.

Polițiștii au mai anunțat că au legitimat 63 de persoane (din cei aproape o sută de petrecăreți) și au aplicat alte 30 de sancțiuni contravenționale (adică avertismente) participanților la eveniment.

Întrebare. De ce doar 30 de avertismente dacă s-au făcut 63 de legitimări și de ce doar 63 de legitimări dacă erau 100 de participanți ?

Impresia reporterului buzoienii.ro (poate greșită) e că dacă presa (a naibii!) n-ar fi ajuns la fața locului, totul s-ar fi mușamalizat.

Întrebați de cei doi jurnaliști aflați acolo ce se întâmplă (deși din clădire ieșeau participanți îmbrăcați elegant) polițiștii și jandarmii făceau concurs de bâlbâieli:

„Nu știm…vedem dacă se confirmă…stați așa…sunați la ofițerul de presă…aveți răbdare”.

Unul dintre jurnaliști, mai curajos, a întrebat pe un polițist dacă poate intra înăuntru ca să facă poze. Polițistul i-a răspuns „nu, n-aveți voie”, de parcă era restaurantul lui…

Sursă: buzoienii.ro

Jurnalist – Buzău Media: ,,Sunt jurnalist de 14 ani, suntem colegi, lăsați-o și voi mai ușor, să nu-i stricați imaginea lu’ nașu!”

Cine este defapt Nașu? Nașul este organizatorul botezului, Costin Drăgan, preotul din comuna buzoiană Cernătești.

Costin Drăgan, preotul din comuna buzoiană Cernătești

Fă ce spune popa, nu ce face popa!

Ajutat de presa locală, părintele Drăgan a aruncat cu săgeți către IPJ Buzău.

”Apucasem să comandăm friptura când ne-am trezit cu polițiștii și jandarmii peste noi. Le-am explicat care sunt invitații mei, le-am spus că respectăm regulile, că nu se dansează, doar socializăm, purtăm mască atunci când ieșim din salon, însă tot ne-au sancționat și ne-au spus să plecăm. Am plecat cu tortul în portbagaj”, spune preotul Drăgan.

Ce s-a întâmplat defapt? Un echipaj format din doi polițiști s-au deplasat la localul respectiv, iar în urma unei ”șpăguțe” sau a unei comenzi de la preaînalții IPJ Buzău, polițiștii, cum au venit, așa au și plecat. Polițiștii și jandarmii buzoieni, și-au făcut prezența după mai multe apeluri ale unor jurnaliști buzoieni.

Potrivit surselor noastre, la chef se aflau și două jurnaliste, prezentatoarea Campus TV Buzău – Mirela C., și redactorul Buzău Media – Gloria S. .

Pentru a scăpa de dosar penal, preotul din comuna Cernătești, Costin Drăgan, acuză polițiștii buzoieni.

Preotul mincinos: ”Am avut doar trei mese închiriate la acel local, la care am stat câte șase persoane. Au fost nașii, părinții, socrii, pe care i-am invitat să luăm masa, după slujba de creștinare a fetiței mele, respectând toate restricțiile pe care și cei de la restaurant ni le-au amintit”, ne-a declarat preotul Costin Drăgan.

Prezent în zona restaurantului ,,Unirii Events”, am numărat aproximativ 100-120 de petrecăreți, îmbrăcați la țol festiv, ce au părăsit localul.

Potrivit reprezentanților din HoReCa, este o „șmecherie” a unor patroni de a fenta legea, aceștia declară drept participanți al unui eveniment, doar 18 persoane, iar restul invitaților sunt considerați drept clienți.

În timpul acțiunii derulate de polițiștii buzoieni, mai mulți invitați, dar și organizatorul, au dat mai multe telefoane pentru a rezolva problema, dar nici pilele și cunoștiințele nu i-au mai „spovedit”.

Despre petrcerea organizată de părintele Drăgan, polițiștii au altă părere

Conform IPJ Buzău, în seara zilei de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, în timpul activităților desfășurate de polițiștii buzoieni pentru asigurarea ordinii publice și pentru respectarea regulilor instituite cu scopul prevenirii răspândirii Sars-Cov2, a fost primită o sesizare în dispeceratul unității din care reieșea că la o locație nu ar fi respectate restricțiile.

Sesizarea făcea referire la organizarea unui eveniment privat, așa că au fost direcționate spre adresa indicată de apelant mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, care au demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt.

Forțele de intervenție au stabilit că sesizarea se confirmă, astfel că la un operator economic cu obiect de activitate organizarea de evenimente, din municipiul reședință de județ, era în desfășurare un botez, la care participau aproximativ 100 de persoane.

Având în vedere regulile instituite și interdicția organizării de astfel de evenimente în contextul pandemiei, polițiștii au identificat reprezentantul localului și organizatorul evenimentului, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.

Totodată, fortele de ordine care au intervenit, polițiști și jandarmi, au legitimat 63 de persoane și au aplicat alte 30 de sancțiuni contravenționale participanților la eveniment. De asemenea, urmare intervenției, petrecerea a foat întreruptă, iar persoanele s-au conformat de îndată și au părăsit locația.


Reamintim că în urmă cu o lună, o femeie din Oradea a fost încătuşată şi amendată de poliţişti, pentru că nu purta corect masca de protecţie.

Acest articol reprezintă o opinie!

Sesizări/drept la replică stiridinsurse@outlook.com .

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Favoritisme în vreme de pandemie! Taica Părinte, chef mare în pandemie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *