„Fără violenţă în şcoala ta”

La Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” Buzău s-a desfăşurat în data de 30.01.2020 activitatea cu tema „Fără violenţă în şcoala ta”. Activitatea face parte din proiectul educaţional judeţean de informare, conştientizare şi combatere a fenomenului privind violenţa în mediul şcolar cu titlul „Fără violenţă în şcoala ta”, iniţiat de Liceul Tehnologic „Meserii şi Servicii” Buzău în colaborare cu alte licee şi instituţii din judeţul Buzău.
Pentru această activitate elevii claselor a IX-a şi a X-a din cadrul liceului nostru, sub conducerea profesorilor Struţu Gheorghe, Crăciun Liliana, Ghiţă Angelica au realizat desene pe tema violenţei în şcoală. Desenele au fost expuse şi s-a făcut o selecţie, cele mai bune urmând să participe la etapa judeţeană a proiectului, din data de 24.02.2020.
Totodată, această activitate se înscrie şi în proiectul Erasmus+KA1 “Vaccine for bullying – education”, care se desfăşoară în liceul nostru. Prin astfel de proiecte şi de activităţi se încearcă o conştientizare a fenomenului de bullying, care se face simţit din ce în ce mai des în şcolile din România. Statisticile în acest sens sunt îngrijorătoare, de aceea trebuie să luăm atitudine să reducem şi să stopăm acest fenomen.

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *