Există și buzoieni care se implică în viața comunității și care, prin acțiunile lor, din mediul privat, ajung să influețeze în bine destinele semenilor.

Paul Iulius Negoiță, patronul Iris PHARM, a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru Știri din Surse Buzău despre activitățile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Sprijinirea învățământului sanitar a început în anul 2010. Am colaborat cu mai multe unități școlare.

Bursele pentru elevi am început să le acordam în momentul în care am realizat că există copiii care vor să urmeze școala, dar nu au bani.

Paul Iulius Negoiță

Reporter: Cam câți elevi au beneficiat de aceste burse de-a lungul timpului?

Probabil peste 200

Nu mai știu exact. Însă am avut în fiecare an între 10 si 20.

Paul Iulius Negoiță

Reporter: Aceste burse nu au fost condiționate deci niciodată de angajarea la Iris PHARM?

Nu. Niciodată. Nici măcar de școală.

Pe de altă parte, în felul acesta, s-a extins asistența farmaceutică la sate. Am avut ani în care Iris PHARM a angajat toată seria, însă nu a fost singurul angajator. Avantajele colaborării școală – farmacie s-au văzut pentru că elevii fac practică din primul an de studiu, mai întâi în depozit, apoi în farmacie și unii chiar în laborator.

Au fost cazuri sociale și la asistenți generaliști. Mulți dintre ei s-au realizat în afara țării, din păcate.

Satisfacția cea mai mare a fost că am schimbat viața unor copii.

Paul Iulius Negoiță

Reporter: Ne puteți spune câteva experiențe deosebite pe care le-ați avut cu elevii pe parcursul acestor ani?

Au beneficiat inclusiv de mobilități Erasmus. Erau temători pentru că unii nu călătoriseră nici măcar până la București.

Spre exemplu, toți care au participat la stagiul din Spania, au devenit foarte deschiși și foarte dornici să participe la orice tip de activitate în afara țării.

Cel mai mult m-au impresionat participările la activitățile filantropice. Deși unii dintre ei erau cazuri sociale s-au implicat și au dăruit la rândul lor.

Paul Iulius Negoiță

Reporter: Nu toți cei care au beneficiat de aceste burse lucrează în țară. Prin ce țări au ajuns să lucreze, mai păstrați legătura cu ei?

Da. Păstram. Ne mai scriu. Irlanda. Austria. Germania. Au avut și cursuri gratuite de germană.

Paul Iulius Negoiță

Reporter: De când a început parteneriatul cu Setrio?

Din 2012-2013. S-a întrerupt în timpul pandemiei. L-am reluat.

Setrio este o firmă de Soft. Când am făcut laboratorul de informatică la Școala din Buzău, ne-au oferit gratuit softul care se utilizează în farmacii. Scurtează mult perioada de încadrare în activitate dacă au cunoștințe de soft.

Paul Iulius Negoiță

Paul Negoiță a reușit să influențeze în bine viața a peste 200 de elevi din județul Buzău, cei mai mulți din zona Râmnicu Sărat, o zonă vulnerabilă din punct de vedere social.

Este un exemplu că soluțiile pentru comunitate pot veni și de la antreprenori responsabili, nu doar din partea autorităților. Paul Negoiță a aruncat niște semințe, conștient că nu toate se vor prinde în grădina lui. Este o lecție și pentru alți antreprenori, nu poți avea succes dacă în jurul tău este un dezastru. Dezvoltarea Buzăului începe cu astfel de oameni!

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *