UPDATE: Drept la replică – Asociația Atelierul de bine .

„Un miracol de Craciun” este un spectacol caritabil organizat de catre Interact Buzau. Suma stransa si gestionata de acestia pe parcursul anului 2019 este de 8000lei, nu 80.000.

Cu diverse ocazii, membrii Interact au vizitat familia Cretu oferindu-le bunuri materiale (alimente, rechizite, produse de igiena personala si curatenie, pilote, perne, jucarii, cadouri de Craciun si Paste, etc).

Suma ramasa si predata catre noi este de 4420 de lei(conform chitantei atasate), suma ce va ajunge integral la familia Crețu, insa sub forma de bunuri materiale, nicidecum bani cash.

Niciuna dintre organizatii nu a promis familiei ca in urma spectacolului va primi o locuinta. Respingem categoric orice aluzie sau afirmație care ar putea să aducă cea mai mică îndoială asupra activității Asociației Atelierul de bine.

Activitatea noastră se desfășoară din anul 2015, este destinată ajutorului copiilor din medii defavorizate, este transparentă și publică și suntem oricând dispuși să certificăm integritatea acțiunilor noastre, inclusiv în instanță.

Drept la replică – Interact Buzău.

Bună ziua,

Mă numesc Sava Matei. În calitate de Președinte al ONG-ului Interact Buzău pe mandatul 2018-2019, am fost organizatorul principal al evenimentului Miracol de Crăciun. În urma articolului online apărut în data de 19 decembrie legat de familia defavorizată ce pretinde că nu a primit bani în urma evenimentelor caritabile desfășurate de ONG-uri, consider că este necesar să clarific următoarele aspecte:

 Interact Buzău, în urma spectacolului caritabil Miracol de Crăciun, a strâns, din donații, suma de 8.000 RON, nu 80.000 RON așa cum s-a afirmat;  Toți banii au fost și vor fi folosiți pentru a sprijini familia în cauză;  Membrii Interact, în parteneriat cu Asociația Atelierul de Bine, au vizitat familia în cauză de 3 ori, oferindu-i acesteia bunuri cumpărate cu o parte din banii strânși în urma spectacolului caritabil;

 Interact și Asociația Atelierul de Bine nu au făcut promisiuni în legătură cu achiziționarea unei locuințe, unui teren sau în legătură cu acordarea familiei în cauză a sumei de bani numerar;

 Suma de bani care a rămas în urma cumpărării bunurilor oferite cu diverse ocazii familiei este gestionată de Asociația Atelierul de Bine, toți banii urmând a fi folosiți pentru familie;

 Interact Buzău va continua să desfășoare activități caritabile pentru a ajuta membrii defavorizați ai comunității buzoiene;

 Aceasta este poziția oficială a Interact Buzău.

Articol inițial:

Astăzi, am fost contactați de o familie defavorizată de la marginea municipiului Buzău, din zona centurii de est. Aceștia erau nemulțumiți de modul în care au ”operat” ONG-urile din București.

Cinci membri ai familiei locuiesc într-un grajd la marginea Buzăului, trei copii și doi adulți.

Familia în cauză, susține că s-au făcut bani grei pe urma lor, iar aceștia nu au primit niciun leu.

Aproximativ 80.000 de lei au ajuns în conturile ONG-urilor, potrivit familiei Crețu.

Săgețile merg către două ONG-uri din București (Atelierul de bine și Fight for life) .

Unde sunt banii?

Banii sunt în conturile ONG-urilor. Chiar și după un an de la organizarea unui spectacol caritabil organizat de INTERACT Buzău, o asociație Bucureșteană refuză să mai trimită banii, familiei Crețu sau să le construiască o casă.


Pentru a verifica acuzațiile, am contactat un reprezentant al ONG-ului Fight for life:

,,Nu am făcut nicio campanie, urma să fac, dar nu am mai făcut pentru că am decis că nu ne băgăm cu această familie. Le-am dus de două ori haine și mâncare în valoare de peste 1.000 RON. Chiar sâmbătă am mai trimis două colete de 33 kg, numai cu haine și încălțăminte printr-o prietenă, care le-a mai dus și mâncare.”- ne-a explicat Otilia Caloian, vicepreședinte Fight for life.


În anul 2018, clubul Interact Buzău a organizat un concert caritabil la Cafeneaua Artiștilor, pentru cazul familiei Crețu.

Contactată de reporterul stiridinsursebuzau.ro, o reprezentantă a clubului Interact Buzău a explicat următoarele:

,,Îmi cer iertare că v-au contactat, noi am luat banii aceia printr-o asociație, nu i-am dat direct în mână. Nu au înțeles foarte bine cum stă treabă cu evenimentul. Noi am dat banii asociației și o să rezolvăm situația, astăzi. Am fost la ei de mai multe ori, le-am dat rechizite și cadouri, apoi le-am dat și o parte din bani.”- a explicat o reprezentantă a Interact Buzău.

Cine sunt Interact Buzău?

Interact Buzau este o organizatie, non-guvernamentala si non-profit, ce functioneaza sub egida Rotary Club. Aceasta organizatie este constituita din elevi cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, care au ca scop ajutarea comunitatii.


Familia se află în evidențele Direcției de Asistență Socială a Municipiului Buzău  .

Oamenii cu inima bună din Buzău, îi pot ajuta pe aceștia cu haine și produse neperisabile. Contact (fam. Crețu): 0770203221 .

Concluzie

Familia Crețu a beneficiat de cadouri, haine și jucării noi, le-a fost dată o parte din bani, iar astăzi urmează să le fie virați și restul banilor.

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *