În data de 13 Septembrie se împlinesc 173 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii (1848) condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu. Pompierii au dovedit pe timpul luptei din Dealul Spirii vitejie, curaj şi ingeniozitate în rezolvarea situaţiilor de luptă și capacitate de rezistenţă în inegala confruntare cu trupele otomane.  Astfel, se cuvine ca în fiecare an să cinstim memoria înaintaşilor, dar în acelaşi timp să ne facem datoria ducând la îndeplinire misiunile şi sarcinile multiple cu care ne confruntăm permanent. Ziua Pompierilor din România celebrează curajul, spiritul de sacrificiu, dar şi eroismul salvatorilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, care au purtat cu cinste blazonul de pompier. Ducând mai departe tradiția, pompierii continuă să onoreze cu același curaj misiunea de apărare a vieții și bunurilor cetățenilor.

În spirit de sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 173 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza o serie de activități.

În weekend se vor organiza prezentări ale tehnicii de intervenție la incendii, exerciții demonstrative, activități de informare preventivă/puncte mobile de informare preventivă, după cum urmează:

  • În data de 11.09.2021 (sâmbătă) între orele 09:00-12:00 în Parcul Tineretului din Mun Buzău, respectiv în data de 12.09.2021 (duminică) între orele 10:00-13:00 în municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu (zona Consiliul Județean) și în parcul Central din municipiul Râmnicu Sărat.
  • Duminică, 12.09.2021, între orele 09:00-16:00, la toate subunitățile se declară „Ziua porților Deschise”, activitate în cadrul căreia se fac prezentări detaliate ale tehnicii de intervenție pe care pompierii buzoieni o folosesc în misiunile cu care se confruntă.
  • De asemenea, în data de 13 Septembrie 2021 se vor organiza depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor noștrii căzuți, situate pe raza județului.

Expoziție de echipament în Parcul Tineretului

Salvatorii buzoieni le-au prezentat copiilor, care au trecut în această dimineață prin Parcul Tineretului, echipamentul și autospecialele din dotare și ce anume se foloșeste pentru lichidarea incendiilor, iar câțiva micuți au incercat să stingă un foc „imaginar” folosind furtunul cu apă.

Puștii au mai avut posibilitatea să probeze caștile, să vadă maşina de descarcerare și cum funcționează foarfecele, iar ca „răsplată” pentru că au fost cuminţi şi au ascultat, li s-a oferit o scurtă plimbare cu ATV-ul, în sunet de sirenă, care nu e de dorit a fi auzit prea des.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *