Exclus din partid după ce a promovat un candidat PSD

Într-o comună din judeţul Buzău, viceprimarul USR a fost exclus cu totul din partid pentru că a diststribuit pe Facebook o postare a deputatului Partidului Social Democrat, Romeo Lungu. În plus, viceprimarului i s-a reproşat şi că l-a felicitat pe preşedintele CJ Buzău, tot de la PSD, când acesta a obţinut o funcţie la nivel european.

Situaţie de „Poiana lui Iocan” în comuna Scorţoasa din judeţul Buzău, acolo unde viceprimarul în funcţie a căzut la mijloc în urma unor jocuri politice specifice nouă, românilor. Acesta a fost exclus din USR, partid care l-a propulsat în funcţia de viceprimar la Scorţoasa, în urma mai multor abateri, printre care şi faptul că i-a dat „like” pe facebook secretarului executiv al organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Romeo Lungu.

Aceluiaşi viceprimar i s-a reproşat şi faptul că a participat la hramul bisericii din comună alături de primarul PMP din Scorşoasa, dar şi faptul că l-a felicitat pe preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, social democratul Petre Emanoil Neagu, pentru că a fost ales membru titular în cadrul Biroului Politic al Adunării Regiunii Europene şi în Comitetul European al Regiunilor.

Surse din interiorul USR Buzău au declarat pentru presa locală că USR Scorţoasa trebuia să susţină alegerea unui viceprimar de la PMP, în schimb cu angajarea unui paznic anume în Primărie. Doar că PSD a aflat de troc, a blocat numirea viceprimarului de la PMP şi l-a numit în funcţie pe candidatul USR, apropiat conducerii social-democrate.

Practic se duce o luptă pentru fotoliul de viceprimar între PSD şi PMP, iar USR pare pretextul ca celelalte două partide să se tot atace unul pe celălalt. Excluderea din partid a viceprimarului USR Sebastian Negoşanu şi înlocuirea sa tot cu un viceprimari USR nu schimbă raportul de forţe din primăria Scorţoasa, noteaza presa locală din Buzău.

USR Buzău a emis un comunicat:

Partidul Uniunea Salvați România rămâne fidel principiilor ce au stat la baza construcției politice din ultimii 4 ani. Onestitatea, loialitatea, buna-credință, dorința de a construi o societate mai bună sunt fundamentele noastre.
Apartenența la un partid este un act voluntar, care presupune aderarea la un set de valori și reguli.

În ultimele zile a fost propagată o știre falsă cu privire la excluderea domnului Sebastian Negoșanu, știre răspândită intens de media aservită unor structuri de partid.

Care este motivul real al excluderii?

Premise
• În data de 5 octombrie 2020, birourile reunite ale Alianței USR PLUS adoptă o rezoluție prin care „USR PLUS nu asigură majoritate primarilor PSD și nu constituie majorități de guvernare locală cu PSD”.

Fapte
• În structura Consiliului Local Scorțoasa sunt 5 membri PMP, 4 PSD, 1 ProRomania și un consilier USR.
Președintele filialei USR Buzău i-a adus la cunoștință domnului Sebastian Negoșanu decizia USR PLUS și i-a recomandat să constituie o alianță cu partidele de dreapta pentru a evita afilierea pentru funcții politice cu PSD.
Domnul Sebastian Negoșanu a negociat cu PSD primind sprijinul acestuia pentru funcția de viceprimar.

• Cu trei zile înainte de terminarea campaniei electorale pentru parlamentare, domnul Sebastian Negoșanu distribuie pe pagina personală de Facebook o postare a consilierului județean Romeo Lungu prin care îndemna electoratul să voteze PSD.
Rezultatul alegerilor la Scorțoasa a fost unul foarte slab pentru USR PLUS, implicarea dânsului fiind una extrem de slabă.

În tot acest timp, domnul Sebastian Negoșanu a divizat filiala locală Scorțoasa, dând vina pentru rezultat pe colegul, Laurențiu Moldoveanu, fără să comunice colegilor care sunt adevăratele motive. Deși i s-a pus în vedere după validarea ca viceprimar, să informeze Filiala Județeană despre proiectele pe care intenționează să le susțină în calitatea sa de viceprimar, domnul Negoșanu a refuzat sistematic acest lucru.

Presa locală aservită a propagat dezinformarea în speranța că PSD Scorțoasa va reuși să mențină controlul primăriei prin Sebastian Negoșanu.

Menționăm că în timpul campaniei de la alegerile locale, dânsul a avut sprijinul total al Filialei Județene.

Cât despre invocarea unei pretinse sancționări pentru că a fost prezent la Slujba Hramului Bisericii din localitate, acest lucru este complet fals. USR respectă convingerile religioase ale tuturor cetățenilor și pledează pentru armonie și bună înțelegere.

Funcțiile sunt efemere, principiile rămân!

Mai multe surse din PSD, au anunțat că îl vor susține pe Sebastian Negoșanu, pentru a depune o contestație.

Sursă foto: opiniabuzau.ro

Cel mai probabil, după înlăturarea viceprimarului – Sebastian Negoșanu, umătorul viceprimar al comunei Scorțoasa, este liderul filialei locale – Laurențiu Moldoveanu.

SESIZEAZĂ FAPTELE DE CORUPȚIE!
BUZĂU

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *