Ieri, pentru prima dată am pășit în reședința unui domn Ambasador. Am avut mii de emoții. Nu știam cum va fi…nici nu-mi puteam imagina cum ne va primi. Cât despre cum va decurge interviul….nu aveam nici cea mai vagă idee.

Mă așteptam să dau de o atmosferă sobră, solemnă, pentru că noi românii cunoaștem în mare parte rigorile culturii asiatice. Am încercat pe cât mi-a fost posibil și pe cât emoțiile m-au lăsat să respect protocolul, doar că…surpriză…primirea călduroasă, strângerea fermă de mână, zâmbetul larg, m-au făcut să mă simt într-adevăr ca acasă. Datorită acestui lucru emoțiile au dispărut de la sine.

Pe Excelența Sa, Domnul Kap-Soo Rim, l-am găsit dornic de a ne împărtăși cât mai multe despre cultura țării din care vine, dar, totodată încântat de istoria României și totodată și a Buzăului, pe lângă care ne-a mărturisit că a trecut în 2023, dar nu a apucat încă să-l viziteze.

Ambasada Republicii Coreea în România, ne-a luat-o puțin înainte postând acest mesaj:

„E.S. dl. Kap-soo Rim a acordat un interviu pentru presa locală buzoiană, Știri din surse Buzău, în data de 28 martie, în cadrul căruia a subliniat importanța promovării înțelegerii reciproce prin schimburi culturale între Republica Coreea și România.”

Sursa: 주루마니아 대한민국 대사관/Ambasada Republicii Coreea în România

La o ceașcă de ceai, respectiv cafea și un pahar cu apă, acompaniați de un desert tradițional din Coreea de Sud, „am pus la cale” întărirea relațiilor culturale dintre cele două țări. A fost o zi de martie ce pentru eternitate va rămâne gravată atât în amintirile noastre cât și în inimi, iar „Marea Carte A Invitaților la Reședința Domnului Ambasador” așa cum am numit-o eu, va păstra etern scrisul și mesajul meu, nu doar pentru E.S. și familia dânsului, ci pentru întreaga Coreea de Sud și de ce nu…întreaga lume.

Suntem în post și ar trebui să fim mai buni, mai iertători, mai primitori, mai darnici…și poate dacă am face asta mereu, am reuși să schimbăm lumea în care trăim. Totul pleacă de la noi, iar noi putem schimba totul, însă de acest lucru depind acțiunile noastre și felul în care noi alegem să le răsfrângem asupra celor din jur.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *