Noaptea Europeană a Muzeelor este o oază de cultură. În acest an Muzeul Județean ne-a „propus” să cunoaștem fantasticele costume ale grupurilor etnice chinezești. De la acest eveniment nu a putut lipsi Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar Al Republicii Populare Chineze în România, E.S. Dl. Han Chunlin.

E.S. Dl. Han Chunlin ne-a făcut o comparație între Noaptea Europeană a Muzeelor și cum este privit acest eveniment în Republica Chineză, ținând să menționeze setea nestăvilită a popoarelor pentru cultură.

Mai jos vă lăsăm discursul integral al E.S..

Și dacă tot a venit până la Buzău, Dl. Ambasador s-a arătat interesat și de celelalte exponate ale Muzeului, printre care, Numismatică.

Iar dacă v-am făcut curioși în ceea ce privește expoziția: „Splendid Costumes of Chinese Ethnic Groups”, încă aveți timp să vă duceți să o vizitați.

Iar pentru cei ce nu pot ajunge…

Am putea spune că unele costume sunt asemănătoare cu ale noastre, nu?

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

One thought on “Excelența Sa, Dl. Han Chunlin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar Al Republicii Populare Chineze în România a fost prezent la Buzău”
  1. Multumim reprezentantilor Chinei ”prietene” pentru frumoasele costume. Am apreciat si discursul ambasadorului, care și-a făcut pe deplin treaba, dar gazdele noastre ce au avut de spus? Din respect pentru România, protocolar vorbind și nu numai, am fi dorit să vedem mai întâi poziția reprezentantilor români! Au spus ceva? Ce anume? In afară de o fotografie cu un ”politician” stingher, nu am văzut nimic relevant. Eu înțeleg că dl. Neagu, președinte de CJ, deci un om politic, nu știe limba chineză și că în aparatul tehnic al său nu sunt interpreți ai acestei limbi, dar să nu ai nici-un punct de vedere mi se pare o eroare diplomatică impardonabilă. Reprezentarea la acest nivel trebuia să fie alta pentru că ambasadorul chinez nu este trimisul Partidului Comunist Chinez, ci al statului R P China. Eu înțeleg că PSD este prezent, ca paduchele în frunte, la orice eveniment cultural din județ, ca și cum cultura, ca domeniu este arestat de acest partid unic. Din fericire, ministrul culturii este un membru al PSD și ar fi fost obligatorie prezența sa, ca reprezentant al statului numit România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *