Ieri după prânz, Bucureștiul se topea în soare. Dar în oaza de răcoare de la „Casa Doina” nu se simțea asta. Și nu neapărat din pricina coviltirelor de verdeață care acoperă terasa de pe Kiseleff. Cui îi mai păsa de gradele lui taica Celsius?

Emoția și curiozitatea revederii peste ani plutea în aer ca și căldura. Dan Andronic a ridicat încă de la intrare temperatura. Înmându-ne fiecăruia albumul omagial intitulat, atât de frumos, „1992 – 2022. 30 de ani de la cea mai frumoasă amintire a unei generații de jurnaliști”. Și ce generație! Pe copertă, poza de la Numărul 0, celebră ca un tablou de Rembrandt. Și cartea de vizită a lui Ion Cristoiu, pe care dacă o dețineai atunci avea valoarea unui pașaport diplomatic.

Un album în condiții de lux, cu poze inedite, toate alb-negru, precum marile filme de epocă. Epoca „Evenimentul zilei”. Ne-am revăzut tinerețea și fiecare și-a dat anii vieții înapoi. Pe ultima copertă, Ion Cristoiu într-o Dacia 1300 și caseta de redacție de la primul număr. Un album pentru istoria presei, dacă nu cumva din istoria României de după 1989. Și câteva cuvinte ale lui Dan Andronic: ”<<Evenimentul Zilei>> rămâne cea mai frumoasă aventură din presa românească. Azi ne-am strâns să ne amintim cu drag de vremurile acelea. Ne-am revăzut cu peste 50 de foste colege și colegi, ne-am zâmbit la memoria vremurilor de început. Mâine ne vom întoarce la ceea ce facem de 30 de ani. Împreună sau răspândiți aiurea. Neuitându-i pe cei plecați mult prea devreme”.

Senatorul PNL, Vlad Pufu, s-a bucurat să-și revadă foștii colegi

,,Vineri seara m-am revăzut cu foștii colegi „bulinari”. Tineri și entuziaști, pasionați de meseria pe care tocmai o descopeream, sinceri, voluntari și total dezinteresați de multe avantaje, puneam o cărămidă la construcția numită „Evenimentul Zilei”. Avea să rămână până în ziua de azi un reper al jurnalismului din România.

Au trecut 30 de ani de la lansarea primului număr, pe care i-am sărbătorit ieri împreună cu o parte dintre membrii redacției de început. Unii au lipsit, motivat sau nu, iar alții pentru că ne-au părăsit pur și simplu, în mod tragic, mult prea devreme. Am povestit, am râs, ne-am adus aminte de poveștile de pe teren. Li se adaugă un epic mai pronunțat odată cu trecerea anilor. „Evenimentul Zilei” a format personalități robuste, caractere, oameni care au performat ulterior.

M-am bucurat să-i revăd pe Ion Cristoiu și Sorin Roșca Stănescu, mentori de la care am deprins iscusința meseriei, reușind mai departe să construiesc propriile proiecte”, a scris Vlad Pufu, pe pagina sa de facebook.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *