Procesul de mutare a locuintei tine de schimbare, nu? In majoritatea cazurilor, schimbarea este buna, dar, uneori, relocarea poate fi atat de brusca si drastica, incat te poti simti complet tulburat, dezorientat si chiar socat. Nimeni nu a spus ca mutarea intr-o casa noua ar fi ca o plimbare in parc. Sau daca cineva a spus-o, atunci poti fi sigur ca el sau ea cu siguranta a glumit.

De indata ce pasesti in noua ta casa, va incepe perioada de adaptare. Cat dureaza sa te asezi intr-o casa noua si sa te obisnuiesti sa traiesti intr-un oras nou? Nimeni nu ar putea sti asta. Exista, insa, anumite sfaturi care pot face procesul mult mai usor.

Asadar, iata cum sa te adaptezi la noua casa cu mult mai multa lejeritate!

Foloseste noua ta casa ca ascunzatoare temporara

Este in regula sa te ascunzi temporar in noua ta casa de imprejurimile coplesitor de necunoscute si chiar ciudate. Cu toate acestea, intreaga tactica de ascundere ar trebui sa dureze doar cateva zile pana cand te vei acomoda. In cele din urma, trebuie sa iesi din casa ta si sa incepi sa te familiarizezi cu imprejurimile noi.

Afla secretele noii tale case

Cum ar trebui sa te obisnuiesti cu noua casa daca acea casa este plina de secrete? Este timpul pentru putina explorare! Efectueaza o inspectie atenta a intregului loc, observa orice semne vizibile de deteriorare, verifica daca exista scurgeri de apa, localizeaza cutia de sigurante si supapa principala de apa.

Asigurata-te ca noul loc este sigur

Nu te vei putea relaxa pe deplin in noul loc decat daca vei constata ca este suficient de sigur. Este recomandat sa schimbi incuietorile tuturor usilor exterioare. O alarma antiefractie este, de asemenea, o optiune, asa ca vorbeste cu un specialist. Verifica daca toate usile si ferestrele se inchid corespunzator. Cumpara un stingator pe etaj si ia in considerare instalarea detectoarelor de fum in fiecare camera.

Cauta un job nou

Desi pare o sarcina grea, cautarea unui job nou nu este atat de complicata, mai ales daca vorbim despre un oras mare. Daca esti o doamna sau domisoara la inceput de drum, cea mai buna si imediata optiune este videochat-ul. Un studio de videochat in Bucuresti, precum GloriaAgency.ro, te asteapta cu bratele deschise, gata sa te ajute in intregul proces de acomodare.

Despacheteaza lucrurile cat mai curand posibil

 Despachetarea lucrurilor pe care le cunosti atat de bine va introduce un puternic sentiment de familiaritate intr-un loc nou. Toate cutiile ambalate arata la fel si sunt destul de lipsite de suflet, cu exceptia cazului in care le deschizi si incepi sa infrumusetezi spatiul din interiorul casei in care tocmai te-ai mutat. Despacheteaza in propriul ritm pentru a evita stresul si epuizarea.

Aranjeaza sau rearanjeaza mobilierul

O modalitate dovedita de a te adapta la mutarea intr-un loc nou este sa aranjezi piesele de mobilier exact sau foarte asemanator cu modul in care erau in vechea ta casa. In acest fel, te vei putea bucura de confortul familiar al fostei tale resedinte pana cand se termina oficial perioada de adaptare si vei avea curajul sa va reamenajezi casa pentru a se potrivi cerintelor tale.

In concluzie, esti pregatit pentru o experienta cu adevarat unica?

Sursa foto: shutterstock.com

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *