Alegerea unei chitare bass se poate dovedi a fi destul de dificilă. Fiecare categorie are propriile ei avantaje și dezavantaje, tocmai de aceea trebuie să alegi să achiziționezi o chitară mulată perfect pe stilul tău.

Iată cele mai cunoscute 4 tipuri de chitare electrice bass

  1. Precision Bass

Acest tip de chitară bass este prima apărută pe piața instrumentelor muzicale de acest tip. Dezvoltată în mijlocul secolului XX, chitara precision bass a venit ca un substituent al contrabasului, singurul instrument de acest tip din perioada respectivă. Fiind unul dintre primele modele de bass, nu este neapărat cel mai armonios. Sunetul electric al chitarei este dat de bobina unică atașată pe corzi, astfel că sunetul este mai dur, nefiind foarte rotund sau dens ca alte modele. Dacă acest model ți se potrivește, îl poți comanda acum direct de pe McMusic.ro.

  1. Jazz Bass

În cazul în care ești un începător și vrei să înveți să cânți cât mai rapid și mai eficient la o chitară electrică bass, acesta este modelul potrivit pentru tine, fiind considerat cel mai comun, dar totodată foarte atractiv. Deși are o denumire mult prea specifică, acest model are avantajul că emite sunete foarte diferite și puternice, fiind echipată cu două bobine unice. Astfel, ea poate fi folosită pentru stiluri muzicale diverse, deci ai posibilitatea nesfârșită de a experimenta.

  1. Modern Bass

Dacă ești în căutarea unui model cât mai nou de chitară electrică bass, acest model este alegerea ideală pentru tine, fiind cel mai recent de pe piață. Are un aspect rotunjit  și impunător, fiind renumit pentru colțurile alungite, care îi conferă un aspect foarte atrăgător. Acest tip de chitara se evidențiază prin sunetele grave și dense pe care le scoate. Un avantaj semnificativ pe care îl are este că vine prevăzută cu bobină dublă și electronică activă, astfel că îți va fi mult mai simplu să egalizezi sunetul.

  1. Hard and Heavy

Așa cum sugerează și numele acestui tip de chitară, ea este, de regulă, folosită de către basiștii trupelor de genul Metal sau Heavy Metal, fiind renumită pentru concertele unora dintre cele mai bune trupe de muzică rock românești. Chitara de acest tip este destul de selectă, în ideea în care trebuie să fii puțin mai îndrăzneț pentru a învăța să cânți corect la ea. Tocmai datorită sunetelor foarte ascuțite și dure, chitara poate fi folosită doar în contextele genurilor prezentate mai sus, nefiind la fel de flexibilă precum celelalte modele prezentate.

Fie că îți plac sunetele mai armonioase, mai rotunde sau preferi niște forme ascuțite mai agresive și mai dure, există un bass perfect care așteaptă să fie achiziționat.

Sursă foto: Pixabay.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *