Pompierii știu când pleacă, însă nu mai știu când se întorc. Au existat misiuni în jud. Buzău la care au durat chiar și 16 ore. Fier iarnă, fie vară, inima pompierilor buzoieni bate neîncetat, întotdeauna pentru a finaliza cu succes misiunile.

Fiecare intrare în tură pare pentru ei un examen! Nu pot merge cu temeri sau emoții la muncă, mai ales când știu că de acțiunile lor depind oameni și colegi! Niciodată nu pleacă de acasă fără să-și îmbrățișeze familia, care le dă puterea și optimismul de care au nevoie pentru următoarele 24 de ore.

Odată ajunși la muncă, se schimbă totul! Sunt responsabili de viețile care le cer ajutorul! Își salută colegii, își iau în primire echipamentele, sunt gata! Vor urma 24 de ore în care nu-și doresc să se întâmple nimic, dar, inevitabil, solicitările apar! Incendii, accidente, persoane cu probleme de sănătate, este aproape imposibil să nu se întâlnească cu astfel de cazuri! Alarma sună, inima brusc își schimbă ritmul, pulsul crește! Sar în echipamentele de protecție și urcă în mașini! De puține ori știu ce-i așteaptă la destinație! Pe drum, își fac scenarii, discută modul de intervenție și speră să nu fie victime implicate… Ajung la caz, inima bate și mai repede, stabilesc tactica, apoi fiecare știe ce are de făcut… Întotdeauna este vorba despre o mobilizare extraordinară.

O situație dificilă este cea în care are loc un incendiu și sunt mai multe persoane surprinse… Temperatură ridicată, fum dens, oameni speriați, strigăte de ajutor, flăcări înalte… Nu sunt super eroi, dar… încearcă.

Protejați de echipamente, extrag cât mai repede persoanele surprinse, în condiții de siguranță! Esențial este ca impactul în rândul victimelor să fie minim! Niciodată nu sunt singuri, întotdeauna se bazează pe colegii lor! Ceea ce se întâmplă în spatele flăcărilor este greu de descris, numai ei știu… Important este ca misiunea să fie dusă până la capăt!

Resimt bucuria atunci când reușesc să limiteze pericolul, iar sentimentul devine și mai puternic atunci când salvează oameni din situații dificile!

Familia le rămâne icoană de suflet! Deși împovărați cu imaginile din misiuni, poveștile se spun în unitate între ei, colegii! Îi protejează pe cei dragi, nu le povestesc mai nimic, nu vor să-i îngrijoreze!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *