Competiția națională de cercetare, robotică și inovație a ajuns să se deruleze și în Buzău. Este vorba despre FIRST LEGO League Challenge – sezonul RePLAY, al cărui organizator a fost Universitatea Politehnică București.

La data de 26 iunie în sala Dimitrie Filipescu a Consiliul Județean, elevii își prezentau lucrările. Membrii celor două echipe au fost elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.11. Concursul s-a soldat cu câștigarea a două locuri întâi și unul de trei, de către micii buzoieni.

Elevii clasei a opta au reușit să impresioneze juriul prin intermediul unui robot. Realizarea acestuia i-a clasat pe aceștia pe locul întâi, iar funcționalitatea acestuia pe locul trei.

În schimb elevii din primele clase de gimnaziu, au vorbit despre modul în care ar utiliza ei terenurile nefolosite de pe raza Municipiului Buzău. Planul lor constă în realizarea unor săli de sport și terenuri în care să fie organizate activități, atât pentru practicanții sportului de masă, cât și pentru persoanele cu dizabilități. Acest plan a reușit să-i claseze pe elevi pe locul întâi.

Inspectorul școlar general Ionel Meiroșu , cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 11 și Petre Emanoil Neagu au fost alături de elevi. În urma concursului ,Președintele Consiliului Județean a declarat că:

Tinerii buzoieni ne lasă din nou fără cuvinte! Este greu să descriu cât de dragi imi sunt acești elevi și câtă mândrie simt cand îi văd și îi ascult.Cele două echipe de la Școala Gimnazială nr 11 au obținut locul I la Concursul Național de robotică First Lego League Challenge si merită aprecierea și respectul nostru. Împreună cu profesorii coordonatori, vor primi un premiu special din partea Consiliului Județean Buzău, pe care sunt convins că îl vor reinvesti în proiectul lor de cercetare.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *